
Napravite bruskete za 15 minuta: Jednostavan i ukusan recept za savršeni zalogaj za nenadane goste
Ukoliko vam se najave iznenadni gosti, potrebna vam je jednostavna priprema neke zakuske koja vam neće oduzeti mnogo vremena, a koja je ujedno i ukusna. Pravo rešenje je da napravite bruskete, svestran italijanski specijalitet koji obara s nogu. Uz osnovne sastojke vrlo lako možete pripremiti ovu 'grickalicu' čiji recept zaista nije komplikovan.
Sastojci za bruskete:
- 1 vekna bageta
- 1 kašičica maslinovog ulja
- 8 komada suvog paradajza ili 1 svež paradajz
- 100 g fete
- malo seckanog bosiljka
- 2 kašike rendanog parmezana
- 2 čena belog luka
- 1 kašičica balzamiko sirćeta
- malo soli
- malo bibera
Priprema brusketa:
Pre svega zagrejte rernu i isecite baget na kriške. Poređajte kriške u pleh i premažite svaku krišku sa kašičicom maslinovog ulja i pecite od 10 do 12 minuta sve dok hleb ne postane zlatno-smeđi i dok ne postane hrskav.
Dok se hleb peče, spremite nadev. U činiju pomešajte iseckani suvi paradajz, iseckani suvi bosiljak, rendani parmezan, sitno seckani beli luk i balzamiko sirće. Posolite i dobro promešajte i dodajte mleveni crni biber pa ponovo dobro promešajte. Feta sir isecite na manje kocke ili po želji možete da je izrendate.
Kada se hleb bude ispekao, izvadite ga iz rerne i obilno sipajte po kašiku nadeva na svaku krišku. Kada završite ovaj proces, brusketi su spremni za posluženje, može i uz dobru čašu vina.
Prijatno!
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Staro srpsko jelo i delikates za iskusne gurmane: Podrobica
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.