Trik poznate kuvarice: Dovoljna je samo jedna neočekivana namirnica da jaja na oko budu savršena i punog ukusa
Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:
- Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
- Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
- Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
- Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
- Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
- Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
- NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Ona.rs.
<% message.text %>
Mali meda
I jos ovo u ovako pripremljena jaja sevnedodaju zacini da se ne bi izgubilo na kvalitetu i ukusu jajeta!
Mali meda
Ovako se przi jake na oko: sipa se dovoljno ulja u tiganj da moze da se zahvati kasikom. Suncokretovo ulje ide. Zatim se ulje dobro zagreje ali nesme da prsti. Jaje se prvo dobro opere pa posusi kuhinjskom krpom ili papirnim ubrusom da bude cisto i suvo. Kucne se jaje-razbije pa se direktno ubaci iz ljudke u tiganj. Prstohvatom soli se posoli. Zatim se uzme kasika pa se zahvata vruconulje i prvo se preliva belance vrelim uljem a zatim pazljivoni zumance da se po njemu pojavi beo sloj oao belanceta. Jaje se nesme preprziti mora ostati socno softano da se moze umakati tj.mociti parcetim hleba. Pazljivo se spatulom sirokom obuhvati donji deo jajeta i pazljivo sousti u tanjir. Jede se odmah toplo. Moze se koristiti kombinacija viljuske i umakanja hleba u jaje ovako pripremljeno. Odlicno ide uz salate sir neke namaze od povrca ili klot samo jaje i hleb. Kada przite vise jaja odjednom morate brzo i spretno naizmenocno odjednom prelivati sva jaja vrelim uljem da bi sba ostala softana i da se ne bi preprzila. Belance celo mora biti kompletno brlo przeno kao i deo preko zumanceta. Cim zavrsite prelivanje zumanceta odmah skinuti sa sporeta!