Ovako se przi jake na oko: sipa se dovoljno ulja u tiganj da moze da se zahvati kasikom. Suncokretovo ulje ide. Zatim se ulje dobro zagreje ali nesme da prsti. Jaje se prvo dobro opere pa posusi kuhinjskom krpom ili papirnim ubrusom da bude cisto i suvo. Kucne se jaje-razbije pa se direktno ubaci iz ljudke u tiganj. Prstohvatom soli se posoli. Zatim se uzme kasika pa se zahvata vruconulje i prvo se preliva belance vrelim uljem a zatim pazljivoni zumance da se po njemu pojavi beo sloj oao belanceta. Jaje se nesme preprziti mora ostati socno softano da se moze umakati tj.mociti parcetim hleba. Pazljivo se spatulom sirokom obuhvati donji deo jajeta i pazljivo sousti u tanjir. Jede se odmah toplo. Moze se koristiti kombinacija viljuske i umakanja hleba u jaje ovako pripremljeno. Odlicno ide uz salate sir neke namaze od povrca ili klot samo jaje i hleb. Kada przite vise jaja odjednom morate brzo i spretno naizmenocno odjednom prelivati sva jaja vrelim uljem da bi sba ostala softana i da se ne bi preprzila. Belance celo mora biti kompletno brlo przeno kao i deo preko zumanceta. Cim zavrsite prelivanje zumanceta odmah skinuti sa sporeta!
Mali meda
I jos ovo u ovako pripremljena jaja sevnedodaju zacini da se ne bi izgubilo na kvalitetu i ukusu jajeta!
Podelite komentar
Mali meda
Ovako se przi jake na oko: sipa se dovoljno ulja u tiganj da moze da se zahvati kasikom. Suncokretovo ulje ide. Zatim se ulje dobro zagreje ali nesme da prsti. Jaje se prvo dobro opere pa posusi kuhinjskom krpom ili papirnim ubrusom da bude cisto i suvo. Kucne se jaje-razbije pa se direktno ubaci iz ljudke u tiganj. Prstohvatom soli se posoli. Zatim se uzme kasika pa se zahvata vruconulje i prvo se preliva belance vrelim uljem a zatim pazljivoni zumance da se po njemu pojavi beo sloj oao belanceta. Jaje se nesme preprziti mora ostati socno softano da se moze umakati tj.mociti parcetim hleba. Pazljivo se spatulom sirokom obuhvati donji deo jajeta i pazljivo sousti u tanjir. Jede se odmah toplo. Moze se koristiti kombinacija viljuske i umakanja hleba u jaje ovako pripremljeno. Odlicno ide uz salate sir neke namaze od povrca ili klot samo jaje i hleb. Kada przite vise jaja odjednom morate brzo i spretno naizmenocno odjednom prelivati sva jaja vrelim uljem da bi sba ostala softana i da se ne bi preprzila. Belance celo mora biti kompletno brlo przeno kao i deo preko zumanceta. Cim zavrsite prelivanje zumanceta odmah skinuti sa sporeta!
Podelite komentar