ISHRANA BEZ GLUTENA: Zdrav i ukusan obrok koji daje energiju tokom celog dana
Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:
- Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
- Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
- Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
- Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
- Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
- Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
- NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Ona.rs.
<% message.text %>
Djordje Jovic
Dve ispravke: - kokice su navedene kao nepozeljne u ishrani, a poznato je da se prave od kukuruza, na ciji se gluten ne razvija alergijska reakcija/netolerancija; -integralni pirinac moze biti rizican, cesto zbog nacina skladistenja, stoga je neophodno proveravati da li je na pakovanju naznaceno da je bez glutena.
Petra celijak
Sa ovim ceskim (EMCO) proizvodom treba biti obazriv iz razloga sto su bas ti musliji testirani u referentnim laboratorijma na prisustvo glutena i doslo se do sledecih rezultata, odnosno utvrdjena kolicina glutena je 17,4 mg/kg, a musli od cokolade ima jos vise. Gornja (alert) granica sadrzaja glutena u namirnicama je 20 mg/kg, tako da s obzirom na cenu i na oznaku precrtanog klasa, mnogi koji su iz zdravstvenih razloga na gluten-free dijeti, ocekuju nizu koncentraciju glutena i uglavnom izbegavaju proizvode.