Dve ispravke:
- kokice su navedene kao nepozeljne u ishrani, a poznato je da se prave od kukuruza, na ciji se gluten ne razvija alergijska reakcija/netolerancija;
-integralni pirinac moze biti rizican, cesto zbog nacina skladistenja, stoga je neophodno proveravati da li je na pakovanju naznaceno da je bez glutena.
Sa ovim ceskim (EMCO) proizvodom treba biti obazriv iz razloga sto su bas ti musliji testirani u referentnim laboratorijma na prisustvo glutena i doslo se do sledecih rezultata, odnosno utvrdjena kolicina glutena je 17,4 mg/kg, a musli od cokolade ima jos vise. Gornja (alert) granica sadrzaja glutena u namirnicama je 20 mg/kg, tako da s obzirom na cenu i na oznaku precrtanog klasa, mnogi koji su iz zdravstvenih razloga na gluten-free dijeti, ocekuju nizu koncentraciju glutena i uglavnom izbegavaju proizvode.
Djordje Jovic
Dve ispravke: - kokice su navedene kao nepozeljne u ishrani, a poznato je da se prave od kukuruza, na ciji se gluten ne razvija alergijska reakcija/netolerancija; -integralni pirinac moze biti rizican, cesto zbog nacina skladistenja, stoga je neophodno proveravati da li je na pakovanju naznaceno da je bez glutena.
Podelite komentar
Petra celijak
Sa ovim ceskim (EMCO) proizvodom treba biti obazriv iz razloga sto su bas ti musliji testirani u referentnim laboratorijma na prisustvo glutena i doslo se do sledecih rezultata, odnosno utvrdjena kolicina glutena je 17,4 mg/kg, a musli od cokolade ima jos vise. Gornja (alert) granica sadrzaja glutena u namirnicama je 20 mg/kg, tako da s obzirom na cenu i na oznaku precrtanog klasa, mnogi koji su iz zdravstvenih razloga na gluten-free dijeti, ocekuju nizu koncentraciju glutena i uglavnom izbegavaju proizvode.
Podelite komentar