ISHRANA BEZ GLUTENA: Zdrav i ukusan obrok koji daje energiju tokom celog dana

Komentari

  • Djordje Jovic

    26. oktobar 2015. | 10:11

    Dve ispravke: - kokice su navedene kao nepozeljne u ishrani, a poznato je da se prave od kukuruza, na ciji se gluten ne razvija alergijska reakcija/netolerancija; -integralni pirinac moze biti rizican, cesto zbog nacina skladistenja, stoga je neophodno proveravati da li je na pakovanju naznaceno da je bez glutena.

    Podelite komentar

  • Petra celijak

    28. april 2014. | 16:23

    Sa ovim ceskim (EMCO) proizvodom treba biti obazriv iz razloga sto su bas ti musliji testirani u referentnim laboratorijma na prisustvo glutena i doslo se do sledecih rezultata, odnosno utvrdjena kolicina glutena je 17,4 mg/kg, a musli od cokolade ima jos vise. Gornja (alert) granica sadrzaja glutena u namirnicama je 20 mg/kg, tako da s obzirom na cenu i na oznaku precrtanog klasa, mnogi koji su iz zdravstvenih razloga na gluten-free dijeti, ocekuju nizu koncentraciju glutena i uglavnom izbegavaju proizvode.

    Podelite komentar