• 1

Doktorka za plodnost savetuje: Šta odmah da prestanete da radite ako želite bebu

Sve je više parova koji se muče da ostvare potomstvo, a doktorka za plodnost dala je tri saveta šta bi trebalo da izbegavaju žene koje planiraju trudnoću

  • 1
trudnica, trudnoća, stomak Foto: Pixabay.com

Mnogo je parova koji pokušavaju da dobiju dete ili su se suočili sa bolnim gubitkom trudnoće. Drugo stanje nije za svakoga nešto što dolazi kao poručeno. Kako prenosi Nacionalna zdravstvena organizacija Britanije, ukoliko imate mane od 40 godina i redovne seksualne odnose, postoji 80 odsto šanse da zatrudnite u periodu od godinu dana, prenosi "The Sun".

Ukoliko baš sada pokušavate da ostanete trudni ili planirate decu u budućnosti, postoje određeni koraci koje možete da preduzmete kako biste poboljšali svoje šanse za začećem.

Natalija Kraford, doktorka za plodnost sa klinike u Teksasu, podelila je svoja tri saveta šta nikako ne bi radila da planira proširenje porodice.

Pre svega, kako kaže, odmah bi prestala sa konzumiranjem cigareta. Mnogo je istraživanja do sada pokazalo da pušenje može da naškodi i majci i nerođenoj bebi.

Na drugom mestu dr Kraford ističe da je potrebna stroga zaštitia od polno prenosivih bolesti.

- Hlamidija i gonoreja su broj jedan razlog za neplodnost, pa čak i blaga infekcija može da utiče na plodnost - objasnila je.

Treća stvar je izbegavanje dodira sa plastikom.

- Izbegavajte ispijanje vode iz plastičnih čaša ili podgrevanje hrane u plastici. Plastika sadrži hemikaliju koja može da utiče na način na koji naš mozak i jajnici proizvode hormone - upozorila je ona.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Trudnoća i beba

Komentari

  • V8

    20. oktobar 2022. | 09:39

    Samo žene da se smire da nisu napete, i eto začeće..

    Podelite komentar