• 1

Majka tvrdi da je zbog pogrešne dijagnoze umalo izgubila jednomesečnu bebu

Pogrešna dijagnoza data njenoj bebi umalo ju je koštala života

  • 1
Beba u bolnici, bolnica Foto: Shutterstock

Tara Kolvin iz Tonbridža u Kentu - Engleska odvela je sina starog tri nedelje u bolnicu nakon što je postao ljubičast. Lekari su joj tada kazali da se pripremi na ono najgore.

Samo dan pre toga odvela ga je kod lekara jer joj se učinilo da otežano diše. Lekar opšte prakse rekao je da će fiziološki rastvor sve rešiti, ali je beba te večeri završila u bolnici, prenosi "The Sun".

- Postao je ljubičast i plaveo je oko usta. Njegov nivo kiseonika je bio ozbiljno nizak, pa je stavljen na dodatni kiseonik - priseća se ona.

Ispostavilo se da beba ima bronhitis, a majci je rečeno da se pripremi na najgore jer su bebu intubirali i priključili na aparate za održavanje života.

Već tada su počele strašne misli da joj kolaju po glavi.

- Činjenica da nisam znala da li će moj sin preživeti ili neće bila je dovoljno teška. Starije dvoje dece, od kojih jedno ima autizam plakalo je svake noći jer su mislili da će im brat umreti - kaže majka.

Srećom, beba Albi je na dobrom putu oporavka usled uspešnog delovanja antibiotika.

- Dugujem bolnici život mog sina. Ne mogu da krivim lekare i medicinske sestre u ovoj bolnici. Oni su uradili neverovatan posao da moj sin ozdravi - rekla je ona i dodala kako je napisala žalbu ordinaciji opšte prakse od koje još uvek čeka odgovor.

- Da sam bila neiskusna majka koja je tek dobila prvo dete i ne zna na koje znakove treba da reaguje, verovatno bih kasno otišla opet u bolnicu. To je jednostavno strašno - zaključila je majka troje dece.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Trudnoća i beba

Komentari

  • Goca

    22. novembar 2022. | 09:42

    Koliko treba imati iskustva pa prepoznati bronhitis kod dece...ne treba ti uopšte iskustva da čuješ koliko teško dete diše i koliko mu sviraju pluća da kad odeš kod lekara očekuješ lek a ne fiziološki rastvor🙄🤔

    Podelite komentar