• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ovako su naučili ćerku da ide na nošu sa samo dve nedelje života

J. V.

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Bebe se rađaju bez apsolutno ikakvog unapred stvorenog znanja o tome kako da idu u toalet, pa ako ih ne naučimo da nose pelene, onda ne moramo da ih odučavamo"

  • 0

Skidanje pelena bebama i učenje odlaska na nošu može biti zaista teško, ali ovi roditelji tvrde da su svojoj devojčici skinuli pelene sa samo dve nedelje života.

Roditelji Montana Louer i Tom Lindvud rekli su da su uspeli da svoju ćerku nauče da koristi nošu koristeći jednostavnu metodu zvanu "eliminaciona komunikacija" (EK).

U 2020. su podelili da EK uključuje traženje znakova da vaša beba treba da ide u toalet, što eliminiše potrebu za pelenom, tako da se više neće oslanjati na njih.

Tata Tom kaže da su roditelji u stanju da prepoznaju znake kada je njihovo dete gladno, a ista tehnika se takođe može koristiti da prepoznaju kada treba da ode u toalet. U video-snimku na Jutjubu, mama Montana je rekla da je u početku mislila da je ideja bila suluda, ali to znači da nisu morali da kupuju pelene iako je njihova ćerka Blu imala samo dve nedelje.

Rekla je da je Tomu bio potreban samo jedan dan da se zaista posveti da je odvede na nošu svaki put kada bi izgledalo kao da će možda da vrši nuždu. Od tog dana, Montana kaže da bi beba Blu gledala u njih svaki put kada je trebalo davrši nuždu ne bi li je stavili na nošu.

- Bebe se rađaju bez apsolutno ikakvog unapred stvorenog znanja o tome kako da idu u toalet, pa ako ih ne naučimo da nose pelene, onda ne moramo da ih odučavamo - jasni su roditelji.

Par je dodao da su pelene prilično nov "luksuz" i da je EK način bolji za životnu sredinu.

- Preporučujemo da odvojite jedan dan, Blu je trebalo jedan dan da nauči da treba da ode na toalet u kontejneru. Onda je nakon toga na nama bilo da pročitamo znakove - kaže tata.

Tom je rekao da predlaže drugim roditeljima da koriste ovu metodu i dodao da postoji mnogo materijala na mreži za one koji žele da istraže više o "eliminacionoj komunikaciji", prenosi "Mirror".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ovaj tata je pobednik: Napravio je specijalan lift za svog mališana

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Trudnoća i beba