• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Ćerka muzičke legende se borila da održi trudnoću do kraja: Za 24 sata smršala 11 kilograma

J. V.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Ćerka muzičke legende Lajonela Ričija otvorila je razgovor sa dr Tais Alijabadi i zagovornicom ženskog zdravlja Meri Alis Hejni u podkastu u intervjuu koji je objavljen u utorak

  • 0

Sofija Riči Grejndž iskreno je govorila o svojim komplikacijama u trudnoći koje su je zamalo koštale života.

Zvezda je podelila svoje iskustvi u trudnoći u podkastu "She MD", navodeći neke od problema koji su se pojavili tokom njenog trećeg trimestra i koji su na kraju doveli do ranije porođaja i gubitka 11 kilograma nakon porođaja za otprilike 48 sati.⁠

Ćerka muzičke legende Lajonela Ričija otvorila je razgovor sa dr Tais Aliabadi i zagovornicom ženskog zdravlja Meri Alis Hejni u podkastu u intervjuu koji je objavljen u utorak.

Svoju ćerku Eloiz dočekala je u maju.

-Imala sam sjajnu trudnoću do otprilike 32. nedelje - počela je ona.

Ali Grejndž kaže da se probudila jednog jutra i poslala poruku doktorki da je "danas stvarno jako umorna".

- Leđa me stvarno bole. Osećam i grčeve. I stvarno sam mislila da će to biti još jedna od onih: "Da, dušo, to je trudnoća, bićeš dobro, ali možeš da dođeš ako želiš da te pregledam". Ali umesto toga, ona je rekla: 'Znaš šta? U stvari, mislim da bi trebalo da odeš kod specijaliste da prati, da se uveri da je sve u redu, a onda ćeš ići kući. Nije velika stvar.

Otišla je u bolnicu, gde su joj zdravstveni radnici rekli da je u toku aktivni porođaj u 32. nedelji. Grejndž, koja je prvobitno mislila da će biti tamo satima, boravila je šest noći u bolnici u Los Anđelesu, koja je poznata po porodiljskoj nezi poznatih ličnosti.

Ona je rekla da je bila "prestrašena" tokom kontakcija i da je molila lekare da ide kući na kraju svog boravka, ali je kasnije stavljena na mirovanje kod kuće, dodajući da je to bila "igra čekanja" da održi trudnoću do termina uprkos aktivnim kontakcijama.

- Šokantno sam dogurala do 38. nedelje, a indukovali su me u 38. nedelji - rekla je Grejndž, dodajući da je imala "fantastičan porođaj".

Samo nekoliko dana nakon što je rodila ćerku, stigla je još jedna komplikacija. "Naduvala sam se kao balon, bukvalno", rekla je Sofija, "To je postpartalna preeklampsija", objasnila je dr Aliabadi.⁠

- Ugojila sam se oko 30 kilograma tokom trudnoće. Imala sam odgovarajuću težinu u prvom i drugom timestru. Ugojila sam se dosta u trećem - rekla je Sofija i dodala da je to jedan od razloga zašto je indukovana rano u 38. nedelji trudnoće. Njena doktorka je bila zabrinuta. Sofija je napomenula da misli da je veliki deo dobijene i izgubljene težine (od 11 kilograma odmah po porođaju) bila tečnost. "Jer kada sam bila u bolnici, dali su mi magnezujum sulfat za preeklampsiju. Izgubila sam 11 kilograma za 48 sati u bolnici samo od toga. I osetila sam kako mi težina opada.

- Najteža stvar koju sam ikada morala da uradim, mislim bukvalno, bila je da ostavim ćerku dva dana posle porođaja - priznala je ona. A moj jadni muž je rekao: "Moram da te odvedem u bolnicu jer dr A kaže da jednostavno nije bezbedno. Nije bezbedno da si kod kuće". Tako sam provela 24 sata u bolnici, i bilo je stvarno, stvarno, jako teško.

Prema klinici Mayo, postpartalna preeklampsija je retko stanje koje se javlja kada imate visok krvni pritisak i višak proteina u urinu ubrzo nakon porođaja i ako se ne leči, može izazvati napade i druge ozbiljne komplikacije.

(Ona.rs/USA Today)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Pavle je beba džin: Sa mesec i po ima skoro 8kg i nosi odeću za dete od 6 meseci

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Trudnoća i beba