OVO MORATE DA PROBATE: Limunada sa lubenicom - lubenada! (RECEPT)

  • 5

Pred vama je kratak, jednostavan i brz recept za letnje osveženje i uživanje u tropskoj vrelini.

LUBENICA-DIJETA: Najbolji i najbrži način da skinete kilograme tokom LETA

Sastojci za ovaj napitak su lako dostupni i svaka pijaca ili piljara ima ih u izobilju, pa ne predstavljaju ni veliki trošak.

ZA DOBRO JUTRO: Kad budete videli šta je napravio od LUBENICE i kako je obradovao klince, uradićete i vi ODMAH to isto! (VIDEO)

Potrebno vam je:

Foto-ilustracija: Gabriele Diwald / Foter / Creative Commons Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0) Foto-ilustracija: Gabriele Diwald / Foter / Creative Commons Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0)

- 4 šolje kockica lubenice bez koštica

- 3 ½ šolje vode

- 2 kašike meda

- ½ šolje svežeg ceđenog soka od limuna

- kriške limuna

- Menta

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

OSVEŽITE SE ODMAH: Ova 3 napitka se jako lako prave, a pomoći će vam da pobedite vrućinu (RECEPT)

1. U manju šerpu, dodajte ½ šolje vode i 2 kašike meda i pustite da proključa. Mešajte dok se med ne rastvori.

2. Stavite lubenicu u blender i mutite dok ne postane glatka smesa. Procedite lubenicu dok ne dobijete čist sok od lubenice.

3. Pomešajte sirup koji ste prethodno napravili sa 3 šolje vode i sokom od limuna. Napunite čašu ledom, dodajte sok lubenice i zatim dopunite čašu limunadom.

4. Blago promešajte pre serviranja. Ukrasite kriškama limuna i listićima nane.

(Telegraf.rs / Izvor: Stvarukusa.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Krajisnik

    20. jul 2015. | 20:34

    Mere na solju, wc solju, solju za čaj, kafu, Solja je širok pojam danas

    Podelite komentar

  • stvarno?

    21. jul 2015. | 11:36

    Zar med nije toksichan kad se zagreje?

    Podelite komentar

  • zloco

    21. jul 2015. | 08:58

    Mnogo bolje a jednostavnije je ako na narezanu lubenicu iscjedite limun.

    Podelite komentar