• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

REVOLUCIONARNO: Stigao je super-slatki zaslađivač, zdraviji od pravog šećera! (VIDEO)

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ako je verovati stručnjacima, nakon godina istraživanja napokon je otkrivena dobra zamena za šećer. Nadajmo se samo da su ovog puta zaista u pravu

  • 0

Naučnici su već mnogo puta dosad mislili kako su pronašli zaslađivač, koji bi bio zdravija zamena za šećer, ali bi se uvek na kraju ispostavilo da su se prevarili. Ipak, čini se da su sada zaista na tragu epohalnog otkrića koje će promeniti naš odnos prema slatkom u ishrani.

Sve dosadašnje alternative šećeru, kao što su splendu, aspartam, stevija i slični izumi nisu davale dobre rezultate, a sada bi potrazi za savršenim zaslađivačem mogao doći kraj.

Kompanija “Doux Matok” pronašla je zaslađivač koji je dvostruko slađi od šećera, što znači da bi vam bila neophodna manja kalorijska vrednost kako biste postigli željeni ukus.

“Doux Matok” kombinuje prirodne šećere poput fruktoze i saharoze, a testovi sprovedeni sa čokoladnim i mlečnim proizvodima pokazuju da su naučnici na dobrom tragu, piše B92.

Iako je potrebno još nekoliko testiranja, ako je ovo tačno, uskoro bismo mogli da jedemo slatko bez straha od gojenja, a nezdravi šećeri će postati tek slatka uspomena.

Želite mišljenje stručnjaka? Konsultujte se sa sertifikovanim lekarima u samo tri klika na www.eklinika.rs.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti