OTKRIVAMO: Da li u vodu u kojoj se kuvaju špagete STVARNO treba dodati ulje?
Rutinski poslovi mogu da budu prilično dosadni. Svakoga dan obavljamo najrazlčitije sitne radnje a da se nikada ne zapitamo da li ih izvodimo na ispravan ili pogrešan način. Ponekad nije naodmet zapitati se na primer da li ispravno koristite kuhinjski ubrus ili da li u vodu u kojoj kuvate špagete treba da dodate ulje ili ne kako se ne bi slepile.
E mi imamo pravi savet za ovu malu radnju koja dobru pastu znači. U vodu ne treba da dodate ulje! Ako dodate ulje u vodu u kojoj kuvate pastu, za nju se neće zalepiti ni sos! Da biste savršeno skuvali testeninu i sprečili da se slepi, samo tereba da koristite pravu količinu vode: 1 litar vode na 100 grama suve testenine ili 1,5 litara vode na 100 grama svežeg testa. I to je to.
Ova mala promena podići će vaše kulinarsko umeće na viši nivo, a vaša pasta biće - kao italijanska.
Ne sumnjamo da znate da spremite kuvano vino, ali evo i videa za svaki slučaj:
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Mirka
Odavno sam naucila od prijateljice Italijanke, da se u vodu ne dodaje ulje i ne ispire se, samo se procedi
Podelite komentar
Јелена у земљи чуда
А шта, ви сте додавали уље? Први пут чујем.
Podelite komentar