• 2

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jeste li znali da je sladoled pun vitamina?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Proleće je stiglo, a samim tim i sve toplije vreme, pa polako na ulicama ponovo niču sanduci sa svima omiljenom letnjom poslasticom za rashlađivanje

  • 2

Koji vi sladoled najviše volite, od čokolade, vanile, jagode ili ste pre za neki egzotičniji ukus? Za koji kod ukus da se opredelite, nek vas ne grize savest zbog kalorija, jer je sladoled zapravo veoma zdrav!

Odraslim osobama potrebno je oko 1000 miligrama kalcijuma dnevno, dok je deci, trudnicama i rekovalescentima neophodna znatno veća količina ovog esencijalnog minerala. Znajući da većina sladoleda u svojoj osnovi ima mleko, jogurt ili slatku pavlaku, u kojima osim kalcijuma ima vitamina A i onih iz grupe B, nema razloga da suzdržavate od lizanja.

Foto-ilustracija: SXC.hu/pnijhuis Foto-ilustracija: SXC.hu/pnijhuis

Takođe, kombinacija mleka i šećera u nam pomaže u regulaciji telesne temperature, a idealno ga je konzumirati ohlađenog na minus šest stepeni Celzijusa, jer je tada najmanja šansa da sladoled postane neprijatelj naše linije.

Foto-ilustracija: SXC.hu/hortongrou Foto-ilustracija: SXC.hu/hortongrou

U zavisnosti od ukusa, u ledenoj letnjoj poslastici može da bude i drugih vitamina i antioksidanasa. Odličan primer su zamrzuto neprerađeno voće, kakao, zrna kafe, pa i vanila, pod uslovom da nije upotrebljen veštački surogat nijednog od navedenih ukusa.

(Telegraf.rs / DatHealth)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Cobi

    24. mart 2014. | 01:25

    Aha!!!

    Podelite komentar

  • ЦЦЦ

    28. jul 2014. | 17:05

    Да да пун је и транс масти!!!

    Podelite komentar