Jelena Dokić poručila ovo svima koji se sa nečim trenutno bore: Sa ivice nade do slavljenja malih uspeha

J. V.
Vreme čitanja: oko 2 min.

"Pokušaj da nastaviš"

Jelena Dokić, nekadašnja australijska teniserka koja je u karijeri dostigla četvrto mesto u svetu, a sada je teniski komentator na australijskoj televiziji, ceo život se bori za "slobodu". Njen život je bio rolerkoster, a ipak, nikada nije gubila nadu da će doći dan kada će se osećati kako je u miru - sa sobom, životom, promenama, naposletku i kilažom.

Kao igračica Jelena Dokić je proživela godine fizičkog i emocionalnog zlostavljanja od svog oca Damira koji je na kraju bio u zatvoru, preko zdravstvenih problema, uključujući povrede koje su je odvele u penziju, probleme sa težinom, i do raskida skoro dve decenije duge veze sa dečkom Tinom Bikićem, što ju je vratilo na "mračno mesto".

I kada bi se možda za Jelenu pomislilo da teško da ijedna osoba može da se izdigne iz svega, njena najprodavanija autobiografija iz 2017. godine "Nesalomivi", razotkrila je sve kroz šta je prošla i pomogla da se u tenisu počnu otvarati vrata brige o mentalnom zdravlje - jer nije samo na ovom svvetu njoj bila potrebna pomoć.

Trenutak na Rod Lejver Areni tokom Australijan opena 2022. kada je intervjuisala Alize Korne, verovatno je jedan od najboljih, ako ne i najboljih, teniskih trenutaka bio u toj godini.

Međutim, Dokića je brzo posle toga, u emotivnoj ispovesti na "Instagramu" otkrila da je pokušala da sebi oduzme život.

I od tada, vodeći zdravu borbu sa kilogramima, život uzima dan po dan. Na mrežama je posebna inspiracija svima koji se osećaju kao da im treba neka svakodnevna vodilja. Ona kaže da ako se mučite sa bilo čime, pročitate ove njene reči.

"Pozdrav svima koji se sada trude, bore i ne odustaju iako je teško."

"Pokušaj da nastaviš. Trudi se da ostaneš jak. Pokušaj da zadržiš. Trudi se da ne odustaneš. Pokušaj da držiš glavu iznad vode. Pokušaj da ustaneš svaki dan i pokušaš ponovo. Trudi se da ne izgubiš nadu. Pokušavaj da preživiš. Vidim te. Shvatam te. Razumem te. Mislim na tebe. Nisi jedini koji se tako oseća. Osećam kako ti je."

(Ona.rs)