Hrskava pečena leblebija: Grickalica koju možete jesti bez griže savesti
Prava je riznica minerala, vitamina i vlakana
Kada govorimo o grickalicama, obično nam na pamet padaju čipsevi, peciva i druge masne, slasne i slane stvarčice. Ovo su dodatne kalorije koje unosimo neprimetno, uz gledanje televizije, nekog filma ili uz društvene igre. Jedan su od krivaca za bolest današnjice: gojaznost.
Industrijske grickalice sadrže veoma visok procenat soli, a osim velikog broja nepotrebnih kalorija, nemaju nikakvu nutritivnu vrednost.
Zbog toga je dobro uvek naći zamenu, te se ne morate odreći omiljene aktivnosti uz uživanje, a pri tom sebe ne opteretiti nepotrebno velikim brojem kalorija.
Kao spas dolaze leblebije, prava riznica minerala, vitamina i vlakana.
Potrebno je:
- 400 g leblebije (1 konzerva)
- 20 ml maslinovog ulja
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica dimljene paprike u prahu
- prstohvat čilija
- 1 kašičica belog luka u prahu
Leblebije procedite i prosušite zrna na papirnom ubrusu.
U činiju dodajte maslinovo ulje i začine po izboru, a onda i prosušene leblebije.
Rasporedite ih u jednom sloju na plehu obloženom papirom za pečenje i pecite na 180 stepeni oko 30 minuta.
Prijatno!
(Ona.rs)