Resetovanje vagusnog nerva: Tvrdi se da ova metoda pomaže kod glavobolja, bolova u vratu, ramenima i leđima

Vreme čitanja: oko 1 min.

Rečeno je da ova tehnika funkcioniše tako što aktivira i resetuje vagusni nerv, glavni nerv parasimpatičkog nervnog sistema

Foto: Shutterstock

Dvominutni trik koji možete da uradite sedeći za svojim stolom i oduševio je one koji su ga probali. Ne samo da se tvrdi da vas oslobađa glavobolje, migrene, bolova u vratu, ramenima i leđima, ljubitelji tehnike kažu da pomaže i kod anksioznosti. Takođe pospešuje disanje, pa čak i leči štucanje.

Rečeno je da ova tehnika funkcioniše tako što aktivira i resetuje vagusni nerv, glavni nerv parasimpatičkog nervnog sistema, koji kontroliše telesne funkcije kao što su varenje, rad srca i imuni sistem. Prvi korak je jednostavno da okrenete glavu što više možete udesno, a zatim ulevo.

Zatim, sa rukama sklopljenim iza glave, gledaoci dobijaju uputstva da ostanu okrenuti napred dok pomeraju oči što više udesno.

"Radićete to dok ne dobijete nehotično zevanje ili dubok uzdah", rekao je Sakronaut. Ovo se ponavlja na levoj strani.

- Ponekad je potreban minut, može potrajati i do tri minuta, može biti potrebno i do 30 sekundi - objasnio je on.

Sakronaut dalje govori gledaocima da pokušaju da okrenu vrat udesno, a zatim ulevo, prateći zevanje.

"Ovaj put ćete primetiti da vam se glava okreće mnogo dalje", rekao je.

- Resetovanje vašeg vagusnog nerva može biti od velike pomoći. Prilično se često suočavam sa tenzionom glavoboljom na desnoj strani i čim resetujem svoj vagusni nerv na taj način, ona potpuno nestaje. Neverovatno je šta možete da uradite kada postanete svesni funkcija svog tela - navodi autor u videu.

(Ona.rs)