Stručnjak za akupresuru podelila trik kako da zaspite za nekoliko minuta: Ljudi tvrde da deluje

M. M.
Vreme čitanja: oko 2 min.

Hak koji može da vam pomogne da utonete u san za samo nekoliko minuta, jednostavnim pritiskom na određenu tačku na ruci

Foto: Shutterstock

Malo je stvari koje frustriraju kao što je nesanica. Prevrtanje satima u krevetu i odbrojavanje sati kada je vreme da ustanete je veoma iscrpljujuće, i retki su oni koji nisu doživeli taj osećaj.

Mnogo je razloga zbog kojih čovek ne može da zaspi - od pijenja alkohola ili kofeina pre spavanja, do stresa i anksioznih misli. Ali pošto loš san i nesanica mogu da utiču na vaše fizičko i mentalno zdravlje, važno je da pokušate da uradite nešto po tom pitanju.

Na sreću, jedan doktor je podelio neverovatan hak koji će vam pomoći da "večeras brže zaspite" koristeći akupresuru.

Akupresura je vrsta terapije masaže gde se manuelni pritisak primenjuje na određene tačke tela. Ove tehnike imaju za cilj smanjenje bolova, uklanjanje napetosti u mišićima ili povećanje protoka krvi. I očigledno, postoji jedno mesto koje vam može pomoći da brže zaspite.

Kianlei Li, sertifikovani praktičar tradicionalne kineske medicine i licencirani akupunkturist, pokazala je u nedavnom video snimku na svojoj TikTok stranici tačku koju treba da pritisnete.

Oblast koju želite da pritisnete je tzv. "veb" oblast između vašeg palca i kažiprsta.

- Pronađite mesnati deo i uhvatite ga sa istim prstima suprotne ruke. Čvrsto stisnite tri do pet minuta, dok ležite u krevetu. Držite oči zatvorene i fokusirajte svoj um na to - napisala je u opisu videa Li. Ovo možete da uradite na obe ruke.

Iako su se neki javili da su pokušali ovaj metod i da nije uspeo, drugi su otkrili da ih je ovo uspavalo.

„- Čim sam pritisnuo taj deo, počeo sam da zevam. Kakva fantastična ideja - oduševio se jedan TikToker, dok je drugi dodao: - Uradio sam ovo i hrkao je za tri minuta. Neverovatan si. Hvala!

Prema ekspertu za spavanje Semi Margo, postoje i druge tačke pritiska koje mogu da pomognu da se zaspi. Jedna od tačaka koje preporučuje je "unutrašnja granična kapija", koja se nalazi na unutrašnjem zglobu, blizu mesta gde biste merili puls.

- Ovu tačku pritiska za spavanje je zaista lako ugraditi u vašu rutinu odlaska na spavanje. Naći ćete je u uronu između dve tetive u zglobu. Lagano pritisnite palcem na zglob i osetite mesto gde su dve tetive. Tačka između njih dve je unutrašnja granična kapija. Masirajte ovu tačku pritiska kružnim pokretima nekoliko minuta pre spavanja - savetuje ekspert za spavanje, kako prenosi "Mirror".

(Ona.rs)