Mesečeva dijeta počinje večeras: Traje 24 časa, pridržavajte se jednog pravila i izgubite do 3 kilograma

J. V.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Jednodnevni post je takođe odličan način da se telo detoksifikuje i poboljša imunitet

Foto: Shutterstock

Mlad mesec, koji počinje 2. oktobra u 20.49 časova, idealna je prilika da isprobate popularnu mesečevu dijetu.

Ovaj metod preporučuje se za detoksikaciju organizma i dobro je poznat monasima. Ovaj dijetalni plan postao je popularan zbog tvrdnji da može pomoći da se izgubi i do tri kilograma u samo jednom danu.

Zapravo je reč o postu, koji za vreme mladog meseca daje najbolje rezultate. Počinje kad Mesec uđe u novu fazu, što je u ovom slučaju večeras od 20.49 časova.

Od tada, pa u naredna 24 sata dozvoljeno je samo konzumiranje tečnosti, obične vode ili biljnog čaja bez šećera.

Veruje se da faza mladog meseca pomaže telu da se prirodno oslobađa toksina, što dodatno podstiče mršavljenje. S obzirom na to da je mlad mesec povezan s promenama u prirodi, ovaj period se smatra idealnim za post, jer podstiče čišćenje i obnavljanje tela.

Pravila

Dozvoljeno je samo konzumiranje tečnosti i to najbolje obične vode ili blagog biljnog čaja (naravno bez šećera). Ukoliko vam je teško da pijete samo vodu i čaj - možete dodati i svež sok od voća ili/i povrća - naravno bez šećera i aditiva. Alkohol i mleko su striktno zabranjeni kao i sva čvrsta hrana. Količina tečnosti koju treba uneti varira od osobe do osobe i kreće se između tri i četiri litre.

Ukoliko osećate glad, popijte veliku čašu soka od povrća.

Lagane vežbe i šetnje će pomoći i gubljenju kilograma i bržoj detoksifikaciji.

(Ona.rs)