Mislila da je svrab koji oseća alergija, a dobila najgoru dijagnozu: Sada ne može da se pogleda u ogledalo

N. K.
Vreme čitanja: oko 1 min.

"Ona obožava fejk ten, trepavice, šminku, a sada to nema"

Petnaestogodišnja devojčica kojoj je dijagnostikovan rak nakon što je razvila nepodnošljiv svrab, koji je prvobitno pogrešno smatran alergijskom reakcijom, poziva ljude da "veruju svom instinktu". Debora Konel (48) i njen suprug Brajan (65), koji žive u Bonkleu u Škotskoj, zakonski su staratelji svoje petnaestogodišnje unuke Niamh, „zadivljujuće“ i „zdrave devojčice“ koja voli sve stvari vezane za lepotu i modu.

U junu, Niamh je razvila "stalni svrab" po celom telu, ali je porodica u početku verovala da je to povezano sa alergijom ili netolerancijom, a lekar opšte prakse joj je predložio da vodi dnevnik ishrane i kozmetičkih proizvoda. Svrab po celom telu je ubrzo postao nepodnošljiv, do te mere da nije mogla da spava, a nakon što joj se preko noći iznenada pojavila kvrga na vratu, porodica ju je, u avgustu, odvezla u bolnicu.

Usledili su CT, biopsija i ultrazvuk, koji su doveli do dijagnoze karcinoma - Hočkinovog limfoma koji se razvija u limfnom sistemu. Niamh je trenutno na hemioterapiji.

- Ona obožava fejk ten, trepavice, šminku, a sada to nema. Zbog hemioterapije ne može da namaže čak ni lak za nokte. Ima puno prijatelja, a ne može da ih viđa, što je srceparajuće - govori Debora.

Doktori su rekli porodici da će tretman uključivati četiri 28-dnevna ciklusa hemioterapije, od kojih je, do sada, devojčica završila dva. Iako se mučila sa promenom svog izgleda, Debora je rekla da je sve vreme bila "fenomenalna".

- Gleda se u ogledalo i ne vidi sebe, što je apsolutno srceparajuće, ali ona zna ko je i ko želi da bude. Ona je heroj i mi verujemo u nju sto odsto.

Par je obrijao glavu u znak podrške „Brave the Shave“ 27. septembra, što je bilo „emotivno“ ali „okrepljujuće“, i odlučio da počne sa prikupljanjem sredstava, prenosi "TheMirror".

(Ona.rs)