Domaće bademovo mleko napravite po specijalnom receptu: Supruga srpskog fudbalera odaje tajnu kako ona to radi

B. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Foto: Printscreen/Instagram/Kristina Maksimović

Sve više se okrećemo zdravom vođenju života, što i nije neobično uzimajući u obzir koliko je sve oko nas štetno. Previše je stvari koje bi mogli da promenimo i da pokušamo da unapredimo kod sebe, kada je u pitanju zdrava ishrana. Bademovo mleko možemo sami napraviti, a za to nam predlog daje Kristina Maksimović, supruga našeg fudbalskog reprezentativca.

Ona je na svom Instagram profilu podelila na koji način ona to pravi i postupak uopšte nije težak. Sve što je potrebno jeste da 150 badema potopite u vodu na 24 sata kako bi omekšali, a onda posle tog vremena je potrebno da ih procedite. Nakon toga, vreme je za blender - izblendajte ih sa litar vode i posle toga, kada postane konzistentna tečnost, procedite i voila - dobili ste pravo, domaće bademovo mleko bez šećera i aditiva.

Njen savet je da ga držite u frižideru najviše četiir dana i da svaki put pre upotrebe ga prvo dobro promućkate. Ukoliko vam je ukus neobičan, možete po njenoj preporuci da dodate agavin sirup.

Kako to izgleda, pogledajte na snimku ispod.

(Ona.rs)