Tajni sastojak za savršeno kuvan pirinač: Uz jednu namirnicu, on će biti savršeno kremast i sočan

B. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Pripremite ukusno jelo sa celim zrnom pirinča

Foto:Shutterstock

Prilikom kuvanja pirinča, u zavisnoti od njegove vrste, može da se desi i najboljoj domaćici da se on prekuva ili čak da ostane tvrd. Tehnički, nema tu neke posebne "matematike" prilikom njegovog kuvanja - voda, malo soli i naravno pirinač. Međutim, postoji jedan tajni sastojak koji može omogućiti vašem pirinču da bude sočan i ukusan.

Trebalo bi da dodate sirće.

Foto: Shutterstock

Kada pirinač dođe do tačke ključanja, trebalo bi da ga pustite da se krčka sve dok voda ne ispari da biste dobili onu njegovu kremastu teksturu. Međutim, ako tada dodate malo sirćeta, taj proces možete učiniti sigurnijim.

Mnogi će reći da je kiseli sastojak jedan od bitnijih kada se sprema suši, istina je da dodavanje kiselog sastojka bilo kojoj vrsti pirinča može da pomogne da zrno pirinča ostane zrno pirinča, piše "Foodie". Kada se doda sirće, to je pre svega zbog ukusa, ali će razbiti onaj lepljivi sloj skroba koji se nalazi na površini kuvanog pirinča i sprečiće ga da se zgusne i da bude skupljen u "loptama".

Ne treba da dodajete mnogo, dovoljna je samo jedna kašičica po šolji pirinča i najbolje da ga ubacite pred kraj procesa kada je voda zapravo isparila.

(Ona.rs)