Kako da vam kiseli kupus dobije zlatnu boju? Dodajte šaku ovog povrća i gledajte kako nastaje magija

B. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Dolazi nam vreme kada se sprema zimnica

Foto: Shutterstock

Stigli smo do perioda godine kada nam domovi mirišu na pečenu papriku i raznu drugu zimnicu. Mnogima zime ne mogu da prođu bez dobrog kiselog kupusa, kog domaćice koriste za sarmu i ostala jela od njega.

Jako je bitna srazmera svih sastojaka, pre svega soli, a i pored svega, često se dešava da on ne uskisne u nego dogledno vreme što govori i njegova boja po vađenju iz bureta. Da biste dobili onu lepu zlatnožutu boju, potrebno je da ubacite šaku kukuruza.

Foto: Privatna arhiva

Da, upravo ovo povrće će pomoći vašem kupusu da ima onu prelepu boju. Pored njega, možete dodati i ren koji će sprečiti da se pokvari.

Da li ste znali za ove savete?

(Ona.rs/Stvar ukusa)