Šef kuhinje otkriva veliku grešku koju pravimo kada spremamo smrznuti pomfrit: Zbog OVOGA nije dovoljno hrskav

B. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Foto: Shutterstock

Smrznuti pomfrit se često nalazi na našoj trpezi - lak i brz za pripremu, mnogim domaćicama je prvi izbor prilikom večere ili ekspresna priprema ručka. Volimo kada je hrskav dok ga pripremamo na tiganju u ulju, ali znajte da pravimo grešku u toj pripremi.

Jedan šef kuhinje ističe da pomfrit ne spremamo na pravi način i da put do dolaska do hrskavosti - može biti pravi izazov, jer neretko on bude gnjecav.

Ispostavlja se da postoji jedna ključna greška zbog koje naš pomfrit ne uspeva, bilo da ga pripremamo u rerni, u tiganju ili fritezi na vruć vazduh.

Šef kuhinje Dejvid Nejfild otkriva da je moguće napraviti smrznuti pomfrit kao iz najboljeg gastro-paba kod kuće - pod uslovom da ne preskočite jedan važan korak. Prema njegovim rečima, 'najveća greška' koju pravimo prilikom spremanja pomfrita jeste to što pretrpavaju plehove za pečenje, tiganje ili korpe friteze sa previše pomfrita.

Foto: Freepik

Pretrpavanje može dovesti do toga da se pomfrit više kuva na pari nego što se peče ili prži, jer nema dovoljno prostora da postane hrskav. Dejvid ističe da je za savršeno hrskav rezultat ključno da pomfrit bude ravnomerno raspoređen i da se ne dodiruju komadi krompira.

Takođe, kuvar naglašava važnost prethodnog zagrevanja rerne ili friteze na vruć vazduh pre početka pripreme. Stavljanje pomfrita u uređaj koji nije unapred zagrejan obično vodi do razočaravajućeg rezultata - gnjecavog ili neujednačeno pečenog pomfrita.

Kako biste to sprečili, preporučuje se da prethodno zagrejete rernu, tiganj ili fritezu na vruć vazduh na oko 200 stepeni pre nego što ubacite pomfrit.

(Ona.rs/Cambridge news)