Lijam Pejn "nije sebi oduzeo život" i "mogao je da bude spašen"? Izvor iz porodice izneo nove tvrdnje

M. M.
Vreme čitanja: oko 6 min.

"Planirao je budućnost, radovao se odlasku kući u Majami svojoj devojci i svom psu."

Foto: Tanjug/AP

Izvor blizak Lijamu Pejnu rekao je da on nije izvršio samoubistvo i da je mogao da bude spašen. U najsveobuhvatnijem izveštaju o poslednjim satima života zvezde One Direction, strani mediji prenose da im je rečeno da oni koji su najbliži Liamu veruju da je hitna pomoć bila pozvana odmah kada se srušio u predvorju hotela u Buenos Ajresu u sredu – a ne neko vreme kasnije kada vratio se sam u svoju sobu na trećem spratu – da bi sada "bio živ".

- Liam nije morao da umre. Liam nije želeo da umre. Obećao nam je svima da nikada neće počiniti samoubistvo. Radovao se budućnosti - rekao je izvor: - Da je neko pozvao hitnu pomoć kada se srušio u holu hotela umesto da ga vrate u sobu i ostavi tamo samog, u psihotičnom stanju, on bi i dalje bio sa nama.

Izvor je takođe otkrio i kako se spremao za budućnost.

- Liam je "preradio" svoju omiljenu pesmu One Direction-a "Fireproof" na svom kompjuteru samo nekoliko sati pre smrti. Bio je u Argentini da bi obnovio američku vizu, a nekoliko dana pre toga prošao je medicinske i psihološke testove koji su pokazali da je "potpuno čist". Bio je "dobrog raspoloženja" i planirao je da se u petak vrati kući kod devojke Kejt Kasidi u Majami. Njegov poslednji obrok su bili njegovi omiljeni kolačići sa komadićima čokolade - otkrio je izvor.

Poznati 31-godišnji pevač je umro odmah nakon što je u sredu u 17.04 pao sa 13 metara visine sa balkona svoje hotelske sobe na trećem spratu na terasu ispod. Policija je u njegovoj sobi pronašla drogu, uključujući "kristal", moćno halucinogeno sredstvo koje izaziva nesvestice i psihotične epizode.

- Odakle Liamu droga kada nije imao novca? - preneo je izvor.

Više policijskih izvora rekli su da istražitelji veruju da ga je neko u hotelu snabdevao drogom. Bilo je nepotvrđenih izveštaja da je hotel sproveo internu istragu i otpustio najmanje jednog zaposlenog. Sinoć su istražitelji rekli Ministarstvu bezbednosti da je istraga o smrti zvezde „u toku“, ali su rekli da su optužbe protiv onih koji su snabdevali drogu „neposredne“.

Lijam je u Argentinu stigao 30. septembra sa svojom devojkom Kejt i bliskim prijateljem Rodžerom Noresom.

- Liamova američka viza je istekla i on je morao da napusti Ameriku da bi je obnovio pa je odlučio da ode u Buenos Ajres da vidi Niall Horana nastup i dobije svoju novu vizu - rekao je izvor i objasnio da kada je Liam otišao u američku ambasadu u Buenos Ajresu pretprošle nedelje, otkrio je da su ga zvaničnici pretražili na Google-u i otkrili da je više puta proveo na rehabilitaciji od droge i alkohola: - Naredili su mu da uradi medicinske preglede, ode kod lekara, uradi krvne slike i rendgenske snimke i ode kod psihijatra i to je sve urađeno prve nedelje. Liam je mislio da će putovanje trajati samo nekoliko dana, ali je zbog svih testova na kraju zaglavio tamo - .

Nakon što je prošli vikend provela na polo farmi izvan Buenos Ajresa, devojka Kejt je u ponedeljak odletela u Majami da se brine o psu para, dok se Lijam prijavio u hotel CasaSur.

- Nije imao novca i njegove kreditne kartice nisu radile, tako da je sve vreme provodio u sobi. U utorak je tražio Mekdonalds. Bio je srećan i raspoložen. Rezultati testa su se svi vratili potpuno čisti u utorak i on je imao termin u ambasadi da mu u četvrtak stavi pečat u pasoš sa vizom, a zatim će odmah napustiti Argentinu - navodi dalje izvor i dodaje da ga je porodični prijatelj posetio tog jutra oko 10 ujutru da mu isporuči njegove omiljene čokoladne kolačiće u "američkom stilu" iz pekare tri bloka od hotela: -  Izgledao je malo pripit, kao da je pio, ali nije bio u lošem stanju. Bio je srećan. Replicirao je Fireproof na svom računaru. Voleo je da rekonstruiše instrumentale i to mu je bila omiljena pesma One Direction. Ponavljao je ritam. Bio je na dobrom mestu, planirao je budućnost, radovao se odlasku kući u Majami svojoj devojci i svom psu.

Foto: AGEN / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Liam i njegov prijatelj popili su kafu pre nego što je prijatelj otišao.

Pevač je naručio viski i šampanjac iz hotelskog bara pre nego što se vratio u svoju sobu. Policija kaže da su oko 11 sati dve prostitutke posetile njegovu sobu, ali su otišle u 15 časova nakon svađe jer nije mogao da im plati u gotovini. Svedoci su videli kako se Liam raspravlja u predvorju sa ženama.

Oko 15 časova hotel je pozvao Rodžera Noresa, Liamovog prijatelja, da prijavi da pevač pravi nered u holu. Gospodin Nores je došao i izvinio se posmatračima, rekavši im da je "on je stvarno fin momak" i odveo ga u sobu pre nego što je otišao da obavlja poslove.

Gost hotela Bret Votson iz Čikaga rekao je za ITV da se Lijam vraćao u predvorje nekoliko puta. U jednom trenutku je ležao na sofi u predvorju i igrao se na svom kompjuteru.

- Došlo je do incidenta u kojem je bio veoma frustriran i razbijao svoj laptop u predvorju - rekao je Votson, dok je u međuvremenu bilo izveštaja da je u pitanju reakcija na primanje misteriozne e-pošte, ali izvori kažu da „nemaju pojma“ koja je poruka možda izazvala eksploziju emocija kod Liama: - Kad se poslednji put vratio dole, onesvestio se u predvorju hotela, izgledao je kao da se malo grči i morao je da bude fizički odveden u svoju sobu.

Upravo na ovaj detalj reguje izvor iz porodice.

- Ako se Liam grčio. zašto hotel nije odmah pozvao hitnu pomoć? To je ono što niko ne može da razume. Nikad se ranije nije grčio. Ako je bio toliko bolestan, zašto ga je neko vratio u svoju sobu i ostavio tamo samog, sa otvorenim vratima balkona? - pita se insajder.

Foto: Tanjug/AP

Zaposleni u hotelu je kasnije nazvao hitnu da prijavi da mu Liam razbija hotelsku sobu i da im kaže da su zabrinuti da bi mogao skočiti.

- Ako su bili zabrinuti da bi mogao skočiti, zašto neko nije otišao i seo sa njim? Zašto je ostao sam? Da li su ga tretirali drugačije zato što je bio slavna ličnost? Da je bio obična osoba da li bi pozvali hitnu pomoć? Možda ih je zabrinuo skandal - ističe izvor i navodi dalje: - Ako je Liam bio u psihotičnom stanju, nije znao šta radi. Možda je pokušao da napusti svoju sobu i otišao je na balkon misleći da je to izlaz iz sobe i slučajno pao. Muči nas to što je ostao sam u svojoj sobi nakon što je imao konvulzije i bio je očigledno u psihotičnom stanju.

Izvor nastavlja da pitanjima.

- Ima toliko mnogo pitanja. Ko mu je isporučio drogu? Zašto su ga vratili i ostavili samog u njegovoj sobi? To je bilo glupo i nepromišljeno. Ostaviti osobu koja ima psihotični slom samu u sobi sa otvorenim balkonom je kao da nekome date napunjen pištolj. Nije znao šta radi. Bio je van toga. Možda je pokušavao da napusti sobu - nabraja izvor moguća scenarija.

Liamov otac Džef stigao je u petak u Buenos Ajres da identifikuje telo svog sina. Sa njim je bio dugogodišnji telohranitelj One Directiona Pol Higins. Sahrana će biti obavljena kada Liamovo telo bude vraćeno u Veliku Britaniju, što može potrajati danima.

- Dosadašnji narativ je bio pogrešan. Ljudi su pričali da se Liam ponovo drogirao i da je želeo da se ubije jer mu je život bio tako loš. To nije bio slučaj. Bio je na dobrom mestu. Bio je srećan i pravio je planove za budućnost sa Kejt koju je voleo. Neko mu je dao drogu i ti lekovi su izazvali psihotični događaj. Tragedija je u tome što bi neko pozvao hitnu pomoć kada se srušio u predvorju i grčio se, on bi još bio živ - zaključuje izvor.

(Ona.rs / Daily Mail)