Pastelno-ružičasti raj: Sofija je svoj dom pretvorila u "veliku ružičastu barbi-kolibu"

Vreme čitanja: oko 3 min.

Majka dvoje dece počela je da farba zidove od magnolije u ružičasto i stvara svoju bajkovitu viziju za pastelni dom iz bajke

Ponekad "uradi sam" projekti jesu jedini način da zapravo dobijete ono što ste zamislili. Niko sem vas ne može da bolje sprovede viziju u delo. Naravno, ovo važi za sitne projekte, ali jednoj Sofiji je čak za rukom pošlo da svoj dom sama pretvori u ružičasti raj.

Sofija Ferari-Vils (35)  iz Kembridža, kupila je vikendicu iz 1960-ih sa suprugom Krisom (42), menadžerom prodaje, u oktobru 2019. Majka dvoje dece počela je da farba zidove od magnolije u ružičasto i stvara svoju bajkovitu viziju za pastelni dom iz bajke.

U martu 2020. počela je da postavlja fotografije svog pastelnog doma na "Instagram" i napustila je  svoj stalni posao babice u aprilu 2021. da bi se bavila uređenjem enterijera nakon što je dobila 310.000 pratilaca na ovoj društvenoj mreži. Dom je sada pastelno-ružičastiraj opremljen kupatilom sa sirenama, šumskom igraonicom, "kancelarijom" za sladoled i kućicom na drvetu za njene ćerke.

- Ja sam zaluđenik za pastelne stvari i stvari u stilu slatkiša - kaže Sofija.

- Uvek sam bila kreativna, ali zaključavanje za vreme pandemije mi je dalo priliku da se potpuno promenim. Ja sam babica i inspiraciju sam crpila iz tuđih domova. Imala sam potpunu promenu u karijeri, ali trenutno sam fokusirana na ukrašavanje i kreiranje sadržaja.

Sofija je počela renoviranjem kuće roze farbom, a njenom mužu Krisu (42) nije bilo potrebno mnogo ubeđivanja da dopusti svojoj ženi da ostvari svoju viziju kuće od slatkiša.

- Kada sam prvi put upoznala Krisa, on je nosio roze džemper. Voli srećnu atmosferu i podstiče me da istražujem svoju kreativnost. Neko mi je rekao da je moj dom velika ružičasta barbi-koliba - dodaje ova kreativna žena.

Na nameštaju je uštedela mnogo, najpre kupujući polovan preko interneta i kasnije na reparacijama koje je sama radila.

Magija se nastavlja u kupatilu u prizemlju sa mističnom temom sirene.

Pre nego što je Sofija sve promenila, hrastova kuhinja bila je narandžasta, sa pločicama od terakote i tamnim granitnim pločicama. Obojila ju je u lila i dodala ružičaste pločice.

U hodniku su zidovi zeleni, roletne roze, dnevna soba je ogroman prostor sa žutom i pink ugaonom sofom.

Igraonica je na šumsku temu - sa tapetama od drveta i tirkiznim plafonom, dok soba jedne od ćerki  ima motiv na zidu koji je Sofija sama oslikala.

- Zaista je čudno, naslikala sam planinski venac sa malim letećim balonima. Nismo znali da li ćemo imati devojčicu ili dečaka, ali mi se dopala ideja da letimo u vazdušnom balonu - iskrena je Sofija.

Soba druge ćerke je cvetna, sa nazubljenim krevetom i zidovima od mente zelene boje.

- Naslikala sam cvetni mural na njenom zidu, a ona ima luster od perli i ružičaste pom-pom zavese - objašnjava ova kreativna mama.

Sofijina kancelarija je na temu sladoleda, podest je ukrašen leptirima sa ombre ružičastim stepenicama.

- Naša soba ima lepe cvetne tapete i cvetnu posteljinu. Plafon je žute boje sunca, a zidovi su kalamin ružičasti - navodi Sofija.

Napolju je porodica stvorila svoju baštu iz snova sa kućicom na drvetu obojenom u roze i zeleno. Sofijina ćerka Klemi deli maminu strast prema svemu što je ružičasto.

- Klemi očekuje da sve bude ružičasto, a ako nije, zaista je razočarana. Mislim da smo uštedeli od pet do 10 hiljada funti radeći sve sami.

Sofijini saveti za ukrašavanje uključuju prikupljanje inspiracije u kreiranju tabli raspoloženja i korišćenje testera na zidovima koje planirate da krečite ili oslikavate.

Takođe je pozvala ljude da se ne plaše farbanja i lepljenja tapeta i rekla da postoji mnogo pristupačnih prodavnica u kojima se mogu kupiti, piše "Daily Mail".

(Ona.rs)