Nećemo proslaviti sinov osmi rođendan, nije zaslužio

M. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Da li zadržati jasan stav ili popustiti?

Foto: Shutterstock

Društvene mreže počele su da neplanirano formiraju nezvanične zajednice u kojima ljudi dele svoja iskustva vezana za hranu, ljubav, stresove ili čak roditeljstvo. Tako je i jedna mama, koja svoj identitet nije otkrila čitaocima na "Reditu", podelila je svoje nedavno, nezgodno iskustvo i zatražila savet drugih.

- Moj sin ovog vikenda puni osam godina i imamo žurku zakazanu za nedelju popodne, koju nećemo proslaviti jer nije zaslužio. Juče su nas iz njegove škole obavestili da je drugom detetu povukao pantalone i donji veš. Naravno da nismo bili najsrećniji ovim incidentom, objasnili smo mu kako je to pogrešno i kaznili ga oduzimanjem telefona i kompjutera.

Jutros me je nazvao njegov direktor i rekao mi kako je napao dečaka na odmoru pre početka škole, gurnuo ga na zemlju i udario ga. Dete je istraumirano. Apsolutno sam van sebe. Naravno, stići će na red mnogo drugih kazni, uključujući i pismo izvinjenja.

Oduzećemo svu elektroniku, nema igranja sa drugarima kod kuće, vikendom će ići i sa ocem na posao, pa rano na spavanje. Takođe tražim dobrog pedagoga ili psihologa za njega.

Ovo je očigledno prilično velika stvar, pa tražim vaše mišljenje i savete: Da li da otkažem njegovu rođendansku zabavu? - napisala je ova mama.

Komentari su bili razni: dok su jedni ubeđeni da je postupila kako treba i da je sasvim u redu da otkaže proslavu rođendana, drugi su savetovali da održi zabavu, ali da se pozabavi više onim što je uzrokovalo takvo iznenadno ponašanje.

Šta vi mislite?

(Ona.rs)