Sahranjivao je ćerku, a onda je 16 sati posle zvanične smrti u kovčegu pomerila ruku : Priča užasnutog oca

M. M.
Vreme čitanja: oko 2 min.

Dete je odvedeno u bolnicu nakon što su ožalošćeni videli njenu ruku kako se pomera u kovčegu

Foto: Privatna arhiva

Kristijano Santos je slomljenog srca progovorio o užasu koji je doživeo u toku jednog dana i malo nade koja se probudila na kratko.

Njegova beba, devojčica Kiara Krislaine de Moura Santos proglašena je mrtvom i prebačena je u kovčeg. Međutim, dok su se ožalošćeni okupljali na sahrani jadne devojčice, primetili su da pomera ruku u svom kovčegu.

Kada je rođak dodirnuo Kiarine prste, osmomesečna beba ih je čvrsto stegla. Obližnji farmaceut koji se zatekao tu otkrio je da dete još uvek diše i pozvao hitnu pomoć.

Kiara je ponovo prebačena u bolnicu, skoro 16 sati nakon što su je lekari proglasili mrtvom. Beba je na prijemu imala puls i nivo zasićenja kiseonikom od 84 procenta, zbog čega pacijentima treba hitna nega. Takođe nisu pronašli tragove ukočenosti koja se obično dogodi između šest i osam sati nakon smrti. Međutim, ovaj put je zaista bilo prekasno da se dete spase i njen život se polako ugasio.

- Već smo bili shrvani. Onda je došlo malo nade... A onda se i to završilo - izjavio je njen otac.

Šokantni incident dogodio se nakon što je Kiarino telo odneto iz bolničke fondacije Faustino Riskaroli u Koreja Pinto, u brazilskoj državi Santa Katarina, u pogrebni zavod. Nakon što su njeni roditelji doneli komplet odeće koju je beba nosila u kovčegu, služba je počela u 19 časova, samo 16 sati nakon što je Kiara proglašena mrtvom.

Bolnica, koja je sada suočena sa istragom brazilske specijalizovane naučne policije, priznala je da je dete umrlo 16 sati ranije, a zatim je ponovo potvrdila smrt kasnije kada je dete ponovo vraćeno.

Gradska skupština Koreja Pinto se kasnije izvinila Kiarinoj porodici i obećala punu istragu sa izveštajem za 30 dana.

- Opština Koreja Pinto ponavlja svoju posvećenost pružanju najbolje nege za sve građane i potvrđuje da, ni pod kojim uslovima, bilo koji profesionalac ne može da izdaje sertifikate ili izjave bez odgovarajuće provere stanja pacijenta. Pored toga, sve zdravstveni profesionalci su stalno orijentisani i obučeni, osiguravajući da su životi i dobrobit ljudi uvek prioritet - izjavio je portparol bolnice.

(Ona.rs / Mirror)