Žene, evo zašto bi pod hitno trebalo da zavolite pivo!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mnoge pripadnice nežnijeg pola baš i nisu ljubiteljke mirisa i ukusa piva. Međutim, s obzirom na to da danas postoje blaže verzije ovog napitka, recimo one s voćnim ukusima, trebalo bi da nauče da uživaju u pivu. Zarad zdravlja!

Ako su vaša mama, tetka ili baka imale bolove u kostima, velika je verovatnoća da ćete imati i vi. Međutim, kako piše stručni časopis “Arthritis and Rheumatism”, samo nekoliko piva nedeljno sprečava šanse za javljanje reumatoidnog artritisa!

Podaci istraživača sa Harvarda prikupljeni su od oko 237.000 ispitanica praćenih u periodu od 25 i 38 godina. Reumatoidni artritis je češći kod žena nego kod muškaraca, a najčešće se javlja između 20. i 40. godine života.

Prema novim nalazima, nedeljna konzumacija dva do četiri piva je bila povezana s prosečno 31 odsto manjim rizikom obolevanja od reumatoidnog artritisa. Umerenu konzumaciju ostalih alkoholnih pića je bilo moguće povezati sa prosečno 21 odsto manjim rizikom za reumatoidni artritis.

Istraživači dobijene rezultate objašnjavaju uticajem piva i ostalih alkoholnih pića na delovanje imunološkog sistema i prisustvo estrogena u organizmu.

(Telegraf.rs / MojeZdravlje)