Kad ste poslednji put pili kakao? Trebalo bi svaki dan!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ako želite da čitavog života zadržite čistu pamet i bistar um, odmah se bacite na svoj omiljeni napitak iz detinjstva

Istraživanje sprovedeno u Americi sugeriše da ekstrakt kakaa koji sadrži polifenole može da smanji rizik obolevanja od Alchajmerove bolesti.

Eksperimenti sprovedeni na miševima su pokazali da ovi antioksidansi mogu da spreče nakupljanje beta-amiloidnih proteina, koji su karakteristični za Alchajmerovu bolest i koji su ključni za slabljenje kognitivnih sposobnosti, piše “Journal of Alzheimer's Research”.

Istraživači iz Maunt Sinaj bolnice u Njujorku dodaju da stvaranje naslaga beta-amiloidnih proteina u mozgu započinje desetinama godina pre pojave simptoma demencije, pa novi nalazi ukazuju na mogućnost preventivne primene antioksidansa prisutnih u voću i povrću.

(Telegraf.rs / Tanjug)