Plašite se pesticida iz voća i povrća? Evo kako da ih se otarasite! (RECEPT)

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nažalost, danas je teško nabaviti namirnice biljnog porekla koje nisu tretirane barem nekim otrovom. Srećom, postoji način da se toksini s “prskanog” voća i povrća speru

Uprkos tome što je zdravija, organska hrana je najčešće vreoma skupa, a i teško je doći do nje. Posebno ljudima koji žive u većim gradovima, pa se sumnjivim voćem i povrćem iz uvoza snabdevaju u lokalnim marketima, a ređe kod poznatog seljaka na pijaci - onim domaćim, sezonskim.

A nažalost, većina ovih namirnica su prskane kojekakvim otrovnim preparatima.

Pre nekoliko dana pisali smo o tome koje namirnice su najviše tretirane pesticidima, a sada vam donosimo način kako da se otrova rešite i sačuvate zdravlje svoje porodice.

PAZITE LI ŠTA JEDETE? Ovo voće i povrće ima najviše otrova u sebi!

Sve što vam je potrebno jeste voda, jabukovo sirće, limunov sok i soda bikarbona.

U jednoj većoj posudi dobro izmešajte šoljicu vode, šoljicu jabukovog sirćeta, kašiku sode bikarbone i dve kašike soka od limuna. Potom, problematično voće i povrće uronite u ovu tečnost i ostavite pet minuta da odstoji na krpi.

Dobro isperite, osušite i vaše namirnice su spremne za jelo.

Isti trik možete da primenite i na začinskom bilju, ali pazite da dobro operete i peteljku.

Napravite sami najmoćniji antibiotik na svetu! (RECEPT)

(Telegraf.rs / GoodGreenHabits)