Ovakve KOKICE ste jeli samo u bioskopu, a sad možete da ih napravite sami kod kuće (FOTO)

Vreme čitanja: oko 1 min.

Da li ste se ikada zapitali kako to da domaće kokice nemaju isti ukus kao one iz bioskopa? Evo kako da napravite iste takve u svojoj kuhinji

Svi znamo kako se prave kokice, ali sigurno ste primetili da kokice u kojima uživate u bioskopu uz svoj omiljeni film, imaju drugačiji ukus od onih koje pravite kod kuće. 

Ovaj KOLAČ ima samo TRI SASTOJKA i svi su poludeli za njim! Napravite ga i vi, OČAS POSLA (VIDEO) (RECEPT)

S druge strane, polugotove kokice iz mikrotalasne sadrže mnoge štetne sastojke, pa je bolje izbeći ih.

Na ovaj način napravićete kokice poput onih iz bioskopa, ali domaće, sa proverenim, kvalitetnim sastojcima.

Potrebna vam je jedna veća šerpa, kukuruz kokičar, ulje, puter, so, a možete da dodate i malo vina ako volite.

Nisu vam potrebni skupi sastojci. Kupite običan kukuruz, puter i ulje.

Pre nego što ga dodate kokicama, puter mora da se otopi.

Stavite ga u mikrotalasnu oko jedan minut

Stavite šerpu na ringlu i uključite je na najjače

Sipajte ulje u šerpu i dodajte pola šolje kukuruza.

Mešajte kako bi se zrna pekla ravnomerno.

Kad "kokanje" počne, poklopite šerpu.

Dok se kokice kokaju, uklonite penu sa otopljenog putera.

Kad su kokice gotove, vreme je da dodate puter i so.

Dok sipate puter, primetićete da se deo već stvrdnuo. Taj deo nemojte sipati preko kokica.

Dodajte so.

Dobićete najbolje kokice koje ste ikada napravili

(Telegraf.rs / ViralNova)