SLAVSKI ŠARAN: Savršen recept za posnu slavu koji će i mesojedi obožavati

Vreme čitanja: oko 1 min.

Neverovatno ukusno jelo, a pritom se priprema vrlo jednostavno

Ako želite da obradujete svoje ukućane i goste ukusnim i dobrim jelom, poslušajte naš savet i pripremite slavskog šarana na ovaj brz i jednostavan način.

POSNO! Italijanski humus, za fit telo

NE VOLITE POSNA JELA? Kada vidite ova tri recepta, OTRČAĆETE U KUHINJU da ih pravite!

Za ovo ukusno posno jelo potrebno je:

- šaran, ulje, kašičica soli, kašika začinske crvene paprike, kašičica mlevenog suvog bosiljka, kašičica mlevenog ruzmarina i brašno po potrebi.

Način pripreme:

- Očistite i operite šarana, a potom mu odstranite rep i glavu (koje možete iskoristiti za riblju čorbu), pa ga isecite na približno jednake komade. Svaki komad posolite, složite u činiju i odložite u frižider da odstoji oko sat vremena. U posebnom sudu izmešajte brašno, začinski crvenu papriku, suve začine i so. U dublji sud sipajte ulje i dobro ga zagrejte. Svaki komad šarana uvaljajte u mešavinu od brašna i začina, zatim spuštajte u vrelo ulje da se prži. Nakon što je riba gotova, izvadite je i odložite na tanjir sa ubrusom kako bi upio višak masnoće.

Prijatno!

Pogledajte kako možete da napravite česnicu za Božić.

(Telegraf.rs)