LOREJN PASKAL: Zdrava i ukusna jela za vašu božićnu trpezu! (RECEPT)
Lorejn je već svojim kuvarom Zdravije iz rerne postigla ogroman uspeh, pa je novi kuvar samo poslastica koja je usledila
Lorejn Paskal je svojim šarmom i specifičnim pristupom zdravoj hrani očigledno očarala i naše kupce, jer prvo izdanje njene knjige Zdravije iz rerne je rasprodato!
Ali ne brinite, drugo izdanje tog naslova je uveliko u pripremi. Zato smo za vas spremili prijatno iznenađenje.
Recept:
SLATKI PROKELJ SA KESTENJEM, ĐUMBIROM I MUSKATNIM ORAŠČIĆEM SPREMLJEN NA PARI
Lorejn za Božićne praznike najviše voli da sprema hranu na ringli, kako bi joj rerna ostala slobodna za slatkiše, a prokelj je već božićna klasika. Osim toga, kada se povrće termički obrađuje što kraće, to znači da će u njemu ostati više zdravog hranljivog sadržaja. Prokelj pripada porodici krstašica, bogat je zdravim izotiocijanatima, koji imaju antikancerogena svojstva. Savršen i zdrav obrok za predstojeće praznike.
450 g sitnog prokelja
2 cm dugačko parče svežeg đumbira, očišćenog i sitno izrendanog
2 dobra prstohvata sveže izrendanog muskatnog oraščića
200 g kestenja u vakumiranom pakovanju
Parče putera
2-4 zgnječene urme
Morska so i sveže mleveni crni biber
ZA SERVIRANJE
Vezica vlašca, iseckanog.
Stavite prokelj da se kuva na pari oko 5 minuta ili dok ne počne da omekšava.
Zagrejte veliki tiganj na vatri srednje jačine i u njega ubacite prokelj, đumbir, muskatni oraščić i kestenje, pa pržite 2-3 minuta ili dok se sve ne isprži a prokelj ne omekša.
Dodajte puter i 2-4 zgnječene urme, zavisno od toga koliko slatko jelo želite, pržite
još 1 minut i začinite. Pospite svežim vlašcem i poslužite.
Ukoliko putem sajta www.mascomstore.rs knjigu Zdravije iz rerne u pretprodaji poručite zajedno sa drugim Lorejninim naslovom, Lako do zdravog obroka, ta dva izdanja ćete dobiti po ceni jednog – za samo 2999 dinara! Kuvajte i vi ukusna jela poput Lorejn, i ne zaboravite da zanimljivim i zdravim jelima obradujete svoje najbliže.
Dostava je besplatna!
AKCIJA TRAJE OD 7. DO 30. NOVEMBRA
(Telegraf.rs/ PR)