Preukusan kolač od kokosa sa glazurom od čokolade
Kolači sa kokosom i slatkom pavlakom - za uživanje!
Sastojci za kolač od kokosa:
Testo:
- 200 g maslaca
- 280 g mekog brašna
- 100 g kokosa
- 70 g kristal šećera
Glazura:
- 100 g crne cokolade (60% kakaa)
- 1 dl slatke pavlake
Priprema:
Testo:
Od navedenih sastojaka umesiti glatko testo. Na pobrašnjavljenoj površini razviti testo na oko 1cm debljine (po potrebi posuti testo brašnom kako se ne bi lepilo za oklagiju). Modlicom vaditi željene oblike i redjati u pleh postavljen pek papirom. Ostavljati razmak izmedju kolačića (oko 2 cm). Plehove sa kolačićima staviti u zamrzivač na oko 20 minuta, a za to vreme zagrejati pećnicu na 180°C, pa peći oko 10 minuta, vodeći računa da kolačići ostanu beli. Ostaviti kolačiće u plehu dok se ne prohlade, potom ih umakati u glazuru i ređati na rešetku ispod koje je postavljen pek papir. Deo kolačića se može posuti kokosom dok se glazura ne stegne.
Glazura:
Zagrejati slatku pavlaku do ključanja i njome preliti izmrvljenu cokoladu. Brzo mesati viljuškom za mućenje dok se ne postigne ujednačena smesa. Kolačiće čuvati u zatvorenoj posudi kako bi zadrzali hrskavost.
(Telegraf.rs)