Preukusan kolač od kokosa sa glazurom od čokolade

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kolači sa kokosom i slatkom pavlakom - za uživanje!

Sastojci za kolač od kokosa:

Testo:

- 200 g maslaca

- 280 g mekog brašna

- 100 g kokosa

- 70 g kristal šećera

Glazura:

- 100 g crne cokolade (60% kakaa)

- 1 dl slatke pavlake

Priprema:

Testo:

Od navedenih sastojaka umesiti glatko testo. Na pobrašnjavljenoj površini razviti testo na oko 1cm debljine (po potrebi posuti testo brašnom kako se ne bi lepilo za oklagiju). Modlicom vaditi željene oblike i redjati u pleh postavljen pek papirom. Ostavljati razmak izmedju kolačića (oko 2 cm). Plehove sa kolačićima staviti u zamrzivač na oko 20 minuta, a za to vreme zagrejati pećnicu na 180°C, pa peći oko 10 minuta, vodeći računa da kolačići ostanu beli. Ostaviti kolačiće u plehu dok se ne prohlade, potom  ih umakati u glazuru i ređati na rešetku ispod koje je postavljen pek papir. Deo kolačića se može posuti kokosom dok se glazura ne stegne.

Glazura:

Zagrejati slatku pavlaku do ključanja i njome preliti izmrvljenu cokoladu. Brzo mesati viljuškom za mućenje dok se ne postigne ujednačena smesa. Kolačiće čuvati u zatvorenoj posudi kako bi zadrzali hrskavost.

(Telegraf.rs)