Ravioli od tikvica su nešto najzdravije što možete da pojedete, a da pritom budete siti (RECEPT)
Lagana nedeljna večera je nešto što će vam posle slavskog dana dobro doći
Ravioli od krtikvica imaju tu neverovatnu moć da vas zasite, a i da održe vaše zdravlje na nivou. Pored toga ovo ukusno jelo ćete uvrstiti u svoje omiljene recepte čim ga probate.
Znamo da ste navikli na raviole od testa sa mesom, ali sada vam nudimo nešto potpuno drugačije i zdravije.
Evo kako se prave ravioli od krastvca.
Sastojci:
- 2 tikvice srednje veličine,
- 2 čenja belog luka,
- 80 g spanaća,
- 250 g belog sitnog sira,
- maslinovo ulje,
- 2 kašičice bosiljka,
- 250 g sosa od paradajza,
- 50 g mocarela sira,
- biber.
Priprema:
- Oljuštiti tikvice, a zatim ih seći uzdužno na tanke kriške, koje treba poređati po principu dve kriške vertikalno, dve horizontalno (oblik plusa) na pleh. Tako poređajte i ostatak kriškica od tikvica. U međuvremenu u zagrejan tiganj sipajte maslinovo ulje. Dodajte sitno seckani spanać, beli luk, sir, bosiljak, biber. Krčakajte dok se sve ne rastopi. Malo prohladite smesu i sipajte je na ukrštene kriške tikvica koje onda savijajte po principu preklapanja raviola od testa. Isto ponovite i sa ostatkom tikvica i smese. Kada sve uvijete, prelijte raviole sosom od paradajza i pospite sve mocarelom. Pecite 20 minuta na 180 stepeni.
Služiti toplo.
Prijatno!
(Telegraf.rs / tasty.co)