Posne punjene paprike sa graškom i kinoom

Vreme čitanja: oko 1 min.

Postoji na stotine recepata za posne paprike

To što su ove punjene paprike bez mesa ne znači da nisu preukusne, a ovaj recept je jedan od naših omiljenih.

Kako biste spremili ovo jelo potrebno vam je 250g graška, šolja pirinča, 10 paprika, 2 glavice crnog luka, 3 kašike kinoe, biber, kumin, so i ulje.

Foto: Pixabay.com

Potopite u vodu pirinač i kinou na dva sata. U tiganju izdinstajte sitno sečeni luk, a nakon toga dodajte opran pirinač i kinou. Dolivajte vodu, bar dve šolje i malo masnoće, a na kraju dodajte grašak.

Začinite so i kuminom, a na kraju stavite biber. Ostavite tak osmesu da upije vodu.

Punite paprike smesom i poređajte u posudu za pečenje. Dolijte još šolju i po vode i malo masnoće i pecite dok paprike ne budu pečene.

(Telegraf.rs/bonapeti.rs)