Savršena sladoled torta zasladiće vaš nedeljni ručak, a pravi se jako brzo i lako

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ova poslastica je gotovo magična

Sladoled torta sa karamelizovanim orasima je savršen izbor za nedeljni ručak iz više razloga. Magično je ukusna, a brzo i lako se pravi. Evo recepta za ovaj dezert.

Kada spojite dve poslastice u jednu, onda dobijate dezert koji očarava. Sladoled torta je namenjena svima koji žele da na jednostavan način ulepšaju sebi dan.

Evo kako se pravi ovaj moćni slatkiš.

Sastojci:

- 600-800 g sladoleda od pavlake,

Foto-ilusracija: pixabay

- 1 komad gotove patišpanj kore,

- 1 cela čokolada,

- orasi (karamelizovani).

Priprema:

- Srednje velika posudu pokrijte folijom za sveže čuvanje. Koru nalomite ili isecite, stavite nekoliko parčića na dno. Preko parčića kore stavite nekoliko kašika sladoleda. Posipite čokoladom rastopljenom na pari i karameizovanim orasima. Tako poređajte u nekoliko slojeva. Pokrijte folijom za sveže čuvanje i ostavite na nekoliko sati u zamrzivač.

Prijatno!

(Telegraf.rs / bonapeti.rs)