Ukusna musaka sa hrskavom piletinom i kiselim mlekom
Porodični ručak upravo je postao bolji
Kada želite da spremite nešto provereno dobro i ukusno za ručak, onda igrajte na sigurno i odlučite se za musaku.
Za pripremu musake sa nešto drugačijim mesom potrebni su vam sledeći sastojci:
- 700g krompira;
- 500g pilećeg mesa;
- 400g kiselog mleka;
- 5 jaja;
- so;
- biber;
- jedna paprika;
- jedna šargarepa;
- jedna mala glavica crnog luka.
Krompir oljuštite i isecite na kockice. Pileće meso isecite na kockice, a papriku i šargarepu na sitne komadiće. Isečeni krompir i pileće meso prebacite u pleh, začinite solju i biberom, dodajte povrće i luk i promešajte. Pecite na 200 stepeni oko pola sata.
Za prelim umutite jaja, dodajte kiselo mleko i promešajte viljuškom da dobijete homogenu smesu. Tom smesom prelijte krompir i pileće meso. Pleh vratite u rernu još 10 minuta ili dok preliv ne dobije lepu zlatnu boju.
(Telegraf.rs/bonapeti.rs)