Ukusna musaka sa hrskavom piletinom i kiselim mlekom

Vreme čitanja: oko 1 min.

Porodični ručak upravo je postao bolji

Kada želite da spremite nešto provereno dobro i ukusno za ručak, onda igrajte na sigurno i odlučite se za musaku.

Za pripremu musake sa nešto drugačijim mesom potrebni su vam sledeći sastojci:

- 700g krompira;

- 500g pilećeg mesa;

Umesto mlevenog mesa probajte da u musaku stavite piletinu. Foto: Pixabay.com

- 400g kiselog mleka;

- 5 jaja;

- so;

- biber;

- jedna paprika;

- jedna šargarepa;

- jedna mala glavica crnog luka.

Krompir oljuštite i isecite na kockice. Pileće meso isecite na kockice, a papriku i šargarepu na sitne komadiće. Isečeni krompir i pileće meso prebacite u pleh, začinite solju i biberom, dodajte povrće i luk i promešajte. Pecite na 200 stepeni oko pola sata.

Neobična kombinacija sastojaka će probuditi sva vaša čula. Foto-ilustracija: pixabay.com

Za prelim umutite jaja, dodajte kiselo mleko i promešajte viljuškom da dobijete homogenu smesu. Tom smesom prelijte krompir i pileće meso. Pleh vratite u rernu još 10 minuta ili dok preliv ne dobije lepu zlatnu boju.

(Telegraf.rs/bonapeti.rs)