Posni gulaš sa pečurkama i krompirom
Posna jela ne moraju da budu uvek monotona i dosadna
To što postite ne znači da ne možete sebi da pripremite gulaš, ali posni.
Za ovo ukusno posno jelo potrebno vam je:
- 1kg pečuraka;
- 1 šolja ulja:
- jedna zelena paprika;
- 2 velike glavice crnog luka;
- 4 paradajza;
- supena kašika aleve paprike;
- so po ukusu;
- biber po ukusu;
- veza peršuna;
- 10 manjih krompira.
Operite i isecite pečurke na listiće, paprike na tanke kriške, a luk na tanak polumesec. Oljuštite i isecite paradajz na male kriške.
Ugrejte ulje i propržite luk i papriku 3-4 minuta na tihoj vatri. Dodajte pečurke i propržite još toliko. Dodajte paradajz, alevu papriku i biber, ostavite da se kuva 15 minuta, poklopljeno, na tihoj vati dok ne ostane na masti.
Oljuštite krompir i skuvajte u posoljenoj vodi 20 minuta. Servirajte gulaš sa pečurkama tako što ukrasite kuvanim krompirom i pospete sitno iseckanim peršun.
(Telegraf.rs/bonapeti.rs)