Posni gulaš sa pečurkama i krompirom

Vreme čitanja: oko 1 min.

Posna jela ne moraju da budu uvek monotona i dosadna

To što postite ne znači da ne možete sebi da pripremite gulaš, ali posni.

Za ovo ukusno posno jelo potrebno vam je:

Foto-ilustracija: Pixabay.com

- 1kg pečuraka;

- 1 šolja ulja:

- jedna zelena paprika;

- 2 velike glavice crnog luka;

- 4 paradajza;

- supena kašika aleve paprike;

- so po ukusu;

- biber po ukusu;

- veza peršuna;

- 10 manjih krompira.

Foto-ilustracija: Pixabay.com

Operite i isecite pečurke na listiće, paprike na tanke kriške, a luk na tanak polumesec. Oljuštite i isecite paradajz na male kriške.

Ugrejte ulje i propržite luk i papriku 3-4 minuta na tihoj vatri. Dodajte pečurke i propržite još toliko. Dodajte paradajz, alevu papriku i biber, ostavite da se kuva 15 minuta, poklopljeno, na tihoj vati dok ne ostane na masti.

Oljuštite krompir i skuvajte u posoljenoj vodi 20 minuta. Servirajte gulaš sa pečurkama tako što ukrasite kuvanim krompirom i pospete sitno iseckanim peršun.

(Telegraf.rs/bonapeti.rs)