Neobične ćufte iz tiganja odličan su izbor za današnji ručak
Ćufte mogu da se spreme i u tiganju
Neobične ćufte pržene u ulju su nešto najbolje što možete vašim ukućanima da spremite za ručak.
Za ovaj recept vam je potrebno:
- 500g mlevenog mesa;
- jedna glavica luka;
- 2 jaja;
- 4 kriške hleba;
- kašičica soli;
- kašičica bibera;
- brašno;
- ulje.
Stavite meso u duboku posudu tako da se može mesiti rukama. Dodajte oba jaja, sitno iseckan luk, 4 kriške hleba koje ste prethodno potopiliu vodu i iscedili, so i biber.
Dobro umesite i ostavite smesu da odstoji 2 sata, da mleveno meso može da upij esve sastojke. Nakon toga, od smese oblikujte ćufte, uvaljajte ih u brašno sa obe strane i stavite u posudu. Zgarejte ulje u tiganj, na tihoj vatri i stavljajte ih da se prže.
Ispržite jedan deo, nakon toga drugi i tako ispržite sve ćufte. Možete da servirate salatu po izboru uz njih.
(Telegraf.rs/dailymail.co.uk)