Neobične ćufte iz tiganja odličan su izbor za današnji ručak

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ćufte mogu da se spreme i u tiganju

Neobične ćufte pržene u ulju su nešto najbolje što možete vašim ukućanima da spremite za ručak.

Za ovaj recept vam je potrebno:

- 500g mlevenog mesa;

- jedna glavica luka;

- 2 jaja;

- 4 kriške hleba;

- kašičica soli;

- kašičica bibera;

- brašno;

- ulje.

Foto-ilustracija: Profimedia

Stavite meso u duboku posudu tako da se može mesiti rukama. Dodajte oba jaja, sitno iseckan luk, 4 kriške hleba koje ste prethodno potopiliu vodu i iscedili, so i biber.

Dobro umesite i ostavite smesu da odstoji 2 sata, da mleveno meso može da upij esve sastojke. Nakon toga, od smese oblikujte ćufte, uvaljajte ih u brašno sa obe strane i stavite u posudu. Zgarejte ulje u tiganj, na tihoj vatri i stavljajte ih da se prže.

Ispržite jedan deo, nakon toga drugi i tako ispržite sve ćufte. Možete da servirate salatu po izboru uz njih.

(Telegraf.rs/dailymail.co.uk)