Juneća kisela čorba na vojvođanski način je savršen način da započnete ručak

Vreme čitanja: oko 1 min.

Malo oštriji ukusi uvek dolaze sa severa

Juneća čorba može da vam popravi raspoloženje na ovom kišnom danu. Još ako je spremite na vojvođanski način, ne može se desiti da ne ostanete zapanjeni njenim ukusom.

Kisela juneća čorba je okrepljujuća i jako ukusna, pa zbog toga treba da bude baš vaš izbor za današnji uvod u glavno jelo ručka.

Evo kako se pravi.

Sastojci:

- 300 g junetine (rozbratna, podplećka, juneći rep...),

- 1 veza zeleni (šargarepa, peršun, paškanat, celer),

Foto: Pixabay.com

- 1 manji koren celera

- list peršuna,

- 1 šolja mleka,

- 1 kašika sirćeta,

- 2 kašike brašna,

- ulje,

- vegeta.

Foto-ilustracija: pixabay

Priprema:

- Skuvati meso i zelen, izvaditi, pa meso sitno iseckati, a zelen ispasirati viljuškom. Vratiti u čorbu, začiniti vegetom, a kada čorbica provri staviti blagu zapršku napravljenu od malo ulja i dve kašike brašna i kuvati još 15 minuta. Zatim dodati jednu do dve šolje mleka, kuvati jos 10 minuta i na kraju dodati kašiku sirćeta, tek toliko da čorbica bude blago kiselkastog ukusa. Začiniti je sa malo seckanog peršuna i služiti.

(Telegraf.rs / recepti.com)