Seoske palačinke sa kačkavaljem su savršen doručak, ručak ili večera

Vreme čitanja: oko 1 min.

Slatke ili slane palačinke su svima omiljene

Možda niste čuli za seoska palačinke, ali kada ih jednom probate poželećete da ih stalno jedete.

Za pripremu ovih palačinki potrebno je:

- 2 šolje brašna;

- ulje za podmazivanje tiganja;

- prsohvat soli;

- prsohvat šećera;

- šolja svežeg mleka;

- 1/4 kesice kvasca;

- 80g kačkavalja;

- jedno jaje.

Foto-ilustracija: Foter/d.loop

Prosejte brašno, malo zgrejte mleko i razmutite kvasac sa šećerom. Jaje dobro umutite i narendajte kačkavalj.

Sve dobro promešajte u dubokoj činiji i ostavite na stranu da narastu 30 minuta.

Zagrejte tiganj, pa ga premažite uljem, ali samo prvi put jer se seoske palačinke ne lepe. Kutlačom isipajte na tri mesta u tiganj i pržite ih sa obe strane.

Veoma su ukusne i deblje nego obične. Možete da ih servirate na više načina.

(Telegraf.rs/bonapeti.rs)