Čorba od karfiola na vodi je savršen način da finiširate post
0
Vreme čitanja: oko 1 min.
Post je na izmaku, a vama sigurno treba nešto okrepljujuće
Čorba od karfiola na vodi je ukusna, a pre svega dobar uvod u savršen vikend ručak. Evo kako se spema ova okrepljujuća čorbica.
Posna čorba od karfiola je toliko ukusna i zdrava da bi bilo dobro da je spremate i kada se post završi.
Donosimo vam recept koji će vas oduševiti.
Sastojci:
- glavica karfiola,
Foto: Pixabay.com
- griz,
- vegeta ili začin c,
- voda,
- peršun po želji.
Foto-ilusrtacija: pixabay
Priprema:
- Opranu glavicu karfiola staviti u lonac i naliti vodom da je prekrije.Dodati vegete po ukusu. Kad karfiol omekša, smaknuti sa vatre i kašikom ga raskomadati na manje komade. Dodati tri kašike griza uz stalno mešanje i vratiti na šporet jos 5-10 minuta. Može se ukrasiti seckanim peršunom.
(Telegraf.rs / posnajela.rs)