Čorba od karfiola na vodi je savršen način da finiširate post

Vreme čitanja: oko 1 min.

Post je na izmaku, a vama sigurno treba nešto okrepljujuće

Čorba od karfiola na vodi je ukusna, a pre svega dobar uvod u savršen vikend ručak. Evo kako se spema ova okrepljujuća čorbica.

Posna čorba od karfiola je toliko ukusna i zdrava da bi bilo dobro da je spremate i kada se post završi.

Donosimo vam recept koji će vas oduševiti.

Sastojci:

- glavica karfiola,

Foto: Pixabay.com

- griz,

- vegeta ili začin c,

- voda,

- peršun po želji.

Foto-ilusrtacija: pixabay

Priprema:

- Opranu glavicu karfiola staviti u lonac i naliti vodom da je prekrije.Dodati vegete po ukusu. Kad karfiol omekša, smaknuti sa vatre i kašikom ga raskomadati na manje komade. Dodati tri kašike griza uz stalno mešanje i vratiti na šporet jos 5-10 minuta. Može se ukrasiti seckanim peršunom.

(Telegraf.rs / posnajela.rs)