Punjena jaja: Ukusno i pikantno predjelo koje će oduševiti sve goste

Vreme čitanja: oko 1 min.

Odlično predjelo za današnji ručak mogu da budu jaja koja su vam ostala od Uskrsa

Punjena jaja uvek se u slast pojedu i planu čim ih iznesemo na trpezu.

Napunite ih pikantnim nadevom, ukrasite po želji, dobro ohladite i poslužite kao hladno predjelo.

Ako su vam dosadila obična kuvana jaja ili tražite novu inspiraciju, napunite ih pikantnim nadevom. Učinite jaja još primamljivijim zalogajem, poslužite ih uz tanjir sa sirom i šunkom, sveže pečenim hlebom i zelenom salatom.

Odlična su za svaki dan, kao i za druženja i svečane prilike. Ako niste od pikantnih nota, slobodno izbacite tabasko, ukus će im i dalje biti izvanredan.

Foto: Pixabay.com

Za pripremu 6 jaja potrebno vam je:

- 6 jaja;

- 75 ml grčkog jogurta;

- 1 kašičica senfa;

- ½ kašičice dimljene mlevene paprike;

- prstohvat soli;

- prstohvat bibera;

- par kapi tabaska.

Kuvana jaja ostavite da se ohlade, ogulite, prerežite po pola i izvadite žumanca. Žumanca stavite u posudu, dodajte im grčki jogurt i senf pa dobro izmešajte dok ne dobijete ujednačenu smesu. Dodajte dimljenu mlevenu papriku, so, biber i tabasko pa sve još jednom izmešajte.

Smesom napunite špric sa zvezdastim nastavkom pa napunite polovine belanaca i ukrasite po želji.

(Telegraf.rs/stvarukusa.rs)