Punjena jaja: Ukusno i pikantno predjelo koje će oduševiti sve goste
Odlično predjelo za današnji ručak mogu da budu jaja koja su vam ostala od Uskrsa
Punjena jaja uvek se u slast pojedu i planu čim ih iznesemo na trpezu.
Napunite ih pikantnim nadevom, ukrasite po želji, dobro ohladite i poslužite kao hladno predjelo.
Ako su vam dosadila obična kuvana jaja ili tražite novu inspiraciju, napunite ih pikantnim nadevom. Učinite jaja još primamljivijim zalogajem, poslužite ih uz tanjir sa sirom i šunkom, sveže pečenim hlebom i zelenom salatom.
Odlična su za svaki dan, kao i za druženja i svečane prilike. Ako niste od pikantnih nota, slobodno izbacite tabasko, ukus će im i dalje biti izvanredan.
Za pripremu 6 jaja potrebno vam je:
- 6 jaja;
- 75 ml grčkog jogurta;
- 1 kašičica senfa;
- ½ kašičice dimljene mlevene paprike;
- prstohvat soli;
- prstohvat bibera;
- par kapi tabaska.
Kuvana jaja ostavite da se ohlade, ogulite, prerežite po pola i izvadite žumanca. Žumanca stavite u posudu, dodajte im grčki jogurt i senf pa dobro izmešajte dok ne dobijete ujednačenu smesu. Dodajte dimljenu mlevenu papriku, so, biber i tabasko pa sve još jednom izmešajte.
Smesom napunite špric sa zvezdastim nastavkom pa napunite polovine belanaca i ukrasite po želji.
(Telegraf.rs/stvarukusa.rs)