Zapečen turski kupus iz rerne sa junetinom i jogurtom

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kada nam vreme opet postane slično zimskom, vreme je i za malo drugačiji ručak

Ovo fenomenalno jelo od kupusa naziva se još i istočnjački lonac, a upravo ovakav lonac biće odličan i brzi ručak za vas i vašu porodicu.

Za pripremu ovog jela potrebno vam je:

Foto: Pixabay.com

- 1 glavica svežeg kupusa,

- 1 glavica crnog luka,

- 500 g mlevenog junećeg mesa,

- 400 ml jogurta,

- 2 jaja,

- 1 kašika mešavine začina,

- ulje,

- so,

- mleveni crni biber.

Glavicu crnog luka sitno iseći i pržiti u šerpi na zagrejanom ulju. Kada luk omekša, u šerpu dodati mleveno meso. U posebnoj posudi umutiti jaja, dodati mešavinu začina, posoliti, pobiberiti, mešati žicom za mućenje i postepeno dodavati jogurt. Kada se meso isprži, u šerpu dodati isečen kupus.

Kada kupus omekša, skloniti sa šporeta. Vatrostalnu posudu podmazati uljem, pa u nju presuti smesu s kupusom i preliti mešavinom sa jajima. Zapeći 15 minuta u zagrejanoj rerni na 190 stepeni.

(Telegraf.rs/stvarukusa.rs)