Ukusna domaća pileća pašteta koja se brzo pravi i može da stoji nekoliko dana u frižideru

Vreme čitanja: oko 1 min.

Domaća pašteta j enešto najukusnije što ste ikada probali

Napravite pileću paštetu, stavite u frižider i imate super brzu večeru za sebe i svoju porodicu koja se lako priprema, brzo je gotova, a što je najbitnije hranljiva je i zdrava.

Potrebno vam je: 

- 1 crveni luk;

- 400-500 g pilećeg belog mesa;

- 3 kuvana jajašolja tečnosti iz supe;

- ulje;

- kašika senfa;

- kašika limunovog soka;

- malo sveže seckanog lista peršuna i celera;

- kašičica soli.

Foto: sxc.hu/vierdrie

Izdinstati crveni luk, pa dodati pileće belo meso iseckano na kockice da se dinsta na tihoj vatri. Pred kraj dinstanja dodati 1 šolju tečnosti iz supe. Skloniti sa vatre i ostaviti da se ohaladi.

U drugoj šerpi se skuvaju tri jaja. Kada se sve ohladi u secko se prvo stave kuvana jaja i izmiksiraju sa malo ulja. Zatim se u to doda smesa od mesa i luka (u njoj je ostalo malo tečnosti). Dodati 1 kašičicu senfa, 1 kašiku limunovog soka i seckani peršun,celer i so. Na kraju se sve to dobro izblendira i dobije sočan i odličan jako ukusan namaz-pileća pašteta.

(Telegraf.rs/stvarukusa.rs)