Lagani ručak ili večera koja se brzo sprema: Piletina sa tikvicama i čeri paradajzom
Za sve one koji paze na liniju, ovo je idealan obrok
Bliži nam se leto i odlazak na plažu, a kako zbog toga valja pripaziti na ishranu pred vama je recept za lagani ručak ili večeru.
Ako nemate vremena ili vas mrzi da posle posla kuvate, ovo jelo vam neće oduzeti mnogo vremena.
Sastojci potrebni za ovo jelo sa piletinom su sledeći:
- 1 tikvica;
- maslinovo ulje;
- 250g pilećih grudi;
- 7-8 čeri paradajza;
- 1 čen belog luka;
- so, biber, beli luk u prahu, osušeni bosiljak;
- 1 kocka pileće supe (pola šolje supe);
- pola šolje grčkog jogurta;
- pola šolje rendanog parmezana (može i u kesici).
Jednu tikvicu iseći na tanke šnite sa spravom za ljušćenje povrća. Zatim u posudi u kojoj je krpa staviti tu tikvicu, posoliti i ostaviti da stoji 20 min. Posle tog vremena uz pomoć krpe iscedite višak vode iz tikvice.
U tiganj sipati malo maslinovog ulja, pileće grudi isečene na kockice, zatim posoliti, pobiberiti i staviti beli luk u prahu. Dodati tikvicu i čeri paradajz isečen na pola i osušeni bosiljak.
Kada se to proprži, izadimo iz tiganja i ponovo sipamo maslinovo ulje i beli luk sitno iseckan i dodamo malo pileće supice. Smanjimo temperaturu i dodamo grčki jogurt, parmezan, pola kašičice osušenog bosiljka. Sve to promeštati i dodati meso. Ponovo promešati i poslužiti.
(Telegraf.rs/stvarukusa.rs)