Napravite originalnu grčku pitu sa tikvicama koja je toliko ukusna da ćete polizati prste

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pita koja se sprema očas posla, a neverovatno je ukusna! Zovu je Batzina!

Sastojci za recept:

kilogram tikvica

so

biber

malo mente

2 kašike bosiljka

400 grama feta sira

sok od jednog limuna

100 ml maslinovog ulja

200 gr grčkog jogurta

300 grama brašna

1 prašak za pecivo

20 grama kukurnog brašna (za pleh)

2 kašike maslinovog ulja (na kraju)

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni.

Očistite tikvice i izrendajte ih.

Dodajte so i promešajte ih rukama tako što ćete istisnuti svu vlagu iz njih i procediti. Odložite ih na 20 minuta.

Fino iseckajte mentu i bosiljak i dodajte ih u posudu sa tikvicama.

Dodajte jaja, polovinu feta sira koji ćete rukom izmrviti, koru limuna, so, biber, maslinovo ulje, jogurt i pomešajte.

Dodajte brašno sa praškom za pecivo i mešajte dok ne dobijete ujednačenu smesu.

Namastite pleh veličine 30x40 cm i pospite kukuruzno brašno i so.

Ostatak feta sira dodajte po površini smese (izmrvljen), dodajte 2 kašike maslinovog ulja i pecite 40 minuta.

Prijatno!