Domaća supa od teletine čiji nas miris i ukus vraćaju u detinjstvo

Vreme čitanja: oko 1 min.

Domaća supica uvek dobro dođe

Recept za pravu domaću supu od teletine koja nas poseća na bakinu kuhinju.

Sastojci potrebni za ovu supu su:

- šargarepa;

- bela šargarepa;

- peršun i njegov koren;

- glavica crnog luka;

- kašika suvog začina;

- kašičica šećera;

- kašičica soli;

- koske i komad telećeg mesa.

Foto: Pixabay.com

Meso operite, a koske stavite u dublji lonac. Dodajte suvi začin, dolijte vodu i pustite da proključa. Nakon ključanja smanjite vatru i kašikom skinite penu. U to dodajte sitno seckano povrće, peršun i koren peršuna.

Dodajte so i šećer i ostaviti da opet provri, pa smanjiti vatru da szpa lagano vri. Supu ovako kuvajte oko 2 sata. Nakon toga procediti, ako je potrebno dosolite, vratiti šargarepu i opet stavite na vatru da provri, pa zakuvati rezance ili knedle. Ukoliko želite, usitnite meso i stavite ga u supu, poslužite odvojeno ili ga iskoristite za neko drugo jelo.

(Telegraf.rs/stvarukusa.rs)