Da li ljuštite krompir? Ako je vaš odgovor "da", onda je to najveća greška ikada!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Definitivno ne treba ljuštiti krompir

foto: pixabay.com

Mnogi od nas prvo ljušte krompir pre nego što ga skuvaju ili isprže, ali postoji dobar broj onih koji smatraju da krompir ne treba ljuštiti.

Zašto?

Dok jedni skidaju koru smatrajući da je, bez obzira koliko god je prali, i dalje prljava od zemlje, drugi kuvaju i prže krompir sa korom i zaista, nikada im se ništa nije desilo.

U prilog tome, ispostavilo se da kora krompira sadrži najvrednije sastojke za organizam koji pomažu zaštiti srca i mršavljenju.

U kori se takođe nalaze vitamin B i C, kalcijum, ali i fitohemikalije koje mogu biti više nego korisne u borbi sa određenim vrstama kancera.

Kalijum i omega-3 masne kiseline upotpunjuju ovaj savršen "paket" korisnih namirnica u kori.

A onda se setite da sve to ljuštimo i bacamo...

(Telegraf.rs)